Printsess Diana Kleit tõusis eriti populaarseks 1985. aasta Valge Maja õhtusöögil, kus kuninglik lustakalt John Travoltaga tantsu lõi, vahendab People.

Kuigi ennustati, et kleidi hind võib tõusta kuni 450 000 USA dollarini, siis tegelikkuses ei jõudnud pakkumised isegi alghinna 265 000 USA dollarini.

Pärast oksjoni toimumist õnnestus kleit müüa Briti asutusele 290 000 USA dollariga. Esindaja oli õnnelik, et legendaarne riideese jääb riiki.

"Victor Edelstein õmbles printsess Diana jaoks kleite enam kui üksteist aastat," kirjeldas oksjonipidaja. "Printsess nägi seda mudelit ateljees pruunikaspunasena, kuid palus sama versiooni tumetumesinisena."

Printsess Diana kandis kleiti erinevatel üritustel, näiteks ka Autraaliat külastades. Oma eluajal palus ta, et selle kleidi müügist saadud raha annetataks AIDSi ning vähiravi toetuseks.

Varasemalt on sama kleit müüdud 200 000 euro eest, purustades rõivaeseme eest makstud raha rekordi maailmas, mis iroonilisel kombel kuulus enne seda Travoltale filmis "Saturday Night Fever" kantud riideeseme eest.