Kõik juhtus Nova Scotial viimase võttepäeva ajal. Peale viienädalast võtteperioodi ootas terve meeskond minekut suuremale võtteplatsile Mehhikos. Kõik olid heas tujus.

Kuna suurem osa filmimist leidis aset öösel, siis toimus meeskonna lõunasöök kesköö ajal. Viimasel õhtul kutsuti terve meeskond kokku. Isegi režissöör James Cameron lahkus oma kontorist, et kogu meeskonnaga edukat võtteperioodi lõppu tähistada. Toitlustajad olid katnud ilusa laua, mida kroonis kreemine merekarbihautis. Peale lõunasööki tuli aga uuesti tööle asuda.

Üks mürgituse saanud inimestest oli kunstnik Marilyn McAvoy. Tema ülesandeks oli filmi jaoks maalida võltsinguid teistest maalidest ja illustreerida Jacki visandiraamatut. Tema rääkiski täpsemalt, mis tunne oli täiesti kogemata narkouimas olla.

TITANIC

Naise sõnul oli hautis suurepärane. Inimesed võtsid seda isegi juurde. Ta usub, et nii mõnelegi võis juba probleemiks olla söödud hautise kogus, sest söödi rohkem kui tavaliselt.

McAvoy sõnul polnud mingit märki, et midagi veidrat toimumas oleks. Umbes pool tundi peale söömist mõistis ta, et midagi on valesti. Kõik tema ümber tundusid segaduses ja neil oli raskusi oma töö tegemisega.

Kunstnikul endal oli pooleli ühe mantli vanemaks muutmine. Tema enda sõnul oli tegu väga lihtsa ülesandega. Ta läks endale vajalikke tarvikuid tooma. Ta mäletab, et kõndis segaduses ringi ja ei saanud täpselt aru, kuidas kõige lihtsamalt töö tehtud saaks. Kõik tundus hägune.

Samal ajal, kui McAvoy üritas aru saada, mis toimub, liikusid kõik hoonest välja. Tema sõnul oli võtteplatsil inimesi, kellele aine ei mõjunud ja teised, kes olid täiesti pilves. Sellel hetkel saadi aru, et hautist söönud inimesed on narkouimas.

TITANIC

Meeskonna autobussidega viidi kõik Dartmouthi haiglasse. Olukord oli päris kaootiline. Haiglas anti neile jooki, mis kõik mürgid kehast välja aitab viia.

McAvoy ise tundis, et talle mõjus narkootikum nagu kanepi ja alkoholi kooslus. Ta suutis ajakirju lugeda ja rahulikult olla. Tema jaoks oli kõik nagu unenäos. Tema arvates, aga nendele, kellel oli varasem kogemus narkootikumidega mõjus PCP hullemini, kui neile kellel varasem kogemus üldse puudus.

Kõik pidid haiglas terve öö veetma. Nende voodikohad olid kardinatega eraldatud, kuid kuna inimestel oli väga palju energiat, ei püsinud kõik oma kohtadel. Julgemad sõitsid ratastoolidega mööda haigla koridore ringi. Hommikuks olid enamus juba kained ja taheti lihtsalt koju minna.

Haiglast mindi otse koju magama, et õhtul filmimine lõpetada. Juhtumit uuriti, kuid tema teada midagi erilist ei avastatud. Meeskonna seas käisid jutud, et tegu võis olla endise koka teoga, kuid seda pole seni tõestatu.

McAvoy rääkis, et temal endal puudus varasem kogemus hallutsinogeenidega. Kuna tegemist oli võtteperioodi viimase päevaga ei tekkinud ka meeskonna seas väga suurt paranoiat. Siiski oli tegemist väga ohtliku olukorraga, mis tagajärjed oleks saanud palju hullemad olla.

Allikas: vice.com