Kadri Voorand (33) on eelnenud hilisõhtul just saabunud Torontost, kus ta esines koos tuntud Kanada džässlaulja Laila Bialiga. Kadri sai sõba silmale alles varahommikul kell viis, kuid kella üheks päeval on ta juba toonud oma saunamajakesse metsast kuuse ja selle ehtimine võib alata.

"See oligi peamisi põhjuseid, miks Kanadasse läksin – teha koostööd Laila Bialiga. Kokkusattumus oli seegi, et just Laila kuulub samuti plaadifirma ACT alla, kellega minagi suvel käed lõin," seletab Kadri ja koorib krabinal siidipaberisse pakitud kuuseehteid lahti. "Laila juhib ka Kanada raadiokanalis CBS laupäevaõhtust saadet, kus mängib džässi. Saatel on üle Kanada miljoneid kuulajaid. Ta lubas ka minu lugusid mängida."

Kadri on hoolimata napist uneajast tulvil energiat ja rahulolu, ilmselgelt kantud ka väga heast tagasisidest Kanadas: "Laila oli õnneks ameerikalikult vaimustuses – ta kirjutas ka ACT-i Euroopa bossile, et Kadriga esineda oli tore ja midagi võiks veel koos teha. Ehk areneb sellest tõesti midagi. Väga keeruline on sealset turgu võita, aga kui saab aeg-ajalt teispool suurt lompi käia, on seegi boonus."