"Star Warsi" filmiseeria IX episoodi "Star Wars: Skywalkeri tõus" linastumise järel saabki 42 aastat kestnud ja 9 filmi peale jaotatud Skywalkeri saaga läbi, et teha tulevikus ruumi täiesti uutele triloogiatele ja värsketele tegelastele, keda ei seo 1977. aastal alguse saanud saaga põhiline element, milleks on muidugi Luke Skywalker ja tema perekond.

Filmi esilinastuse järel ilmusid Twitteri vahendusel ka esimesed reaktsioonid ning mitte kõik pole positiivsed. Väga paljud toovad välja, et film keerab selja sellele, mida Rian Johnson eelmises filmis "Viimased jedid" arendas ning kaotab üldse ära sealsete sündmuste tähtsuse, et fännide meele järgi olla.

Enamus on aga väga positiivsed ning toovad välja, et tegemist on parima "Star Warsi" filmiga ja perfektse lõpuga 42 aastat kestnud kosmosesaagale.

Sünopsis: Rey (Daisy Ridley) teekond jätkub ning varem või hiljem tuleb tal seista vastamisi nii Kylo Reni (Adam Driver) kui ka ühe veelgi vägevama vastasega.

Kauaoodatud kosmoseseiklus "Star Wars: Skywalkeri tõus" on üheksas peatükk saagast, mis algas enam kui nelja aastakümne eest ning mis praeguse filmiga ka lõpule jõuab. Enne seda aga jõuavad sündida uued legendid ning maha tuleb pidada veel viimane lahing vabaduse nimel.

Lavastajaks JJ Abrams ("Star Trek"), kes äratas kauge galaktika uuele elule 2015. aastal, mil jõuds linale "Star Wars: Jõud tärkab". Osades Daisy Ridley ("Mõrv Idaekspressis"), Adam Driver ("Marriage Story"), John Boyega ("Attack the Block"), Oscar Isaac ("Ex Machina"), Oscari-võitja Lupita Nyong’o ("Must Panter"), Keri Russell ("Ameeriklased"), Domhnall Gleeson ("About Time"), Anthony Daniels ("Star Wars"), Joonas Suotamo ("Solo: Tähesõdade lugu"), Kelly Marie Tran ("XOXO"), Naomi Ackie, Richard E. Grant ("Logan"), Ian McDiarmid, Billy Dee Williams ("Empire Strikes Back"), Mark Hamill ja Carrie Fisher.