"Ma plaanin teha filme kuni ma olen 50-aastane," teatas toona Murphy. Kuid pärast suurt juubelit on ta teinud siiski veel neli filmi, mis on tema senist karjääri arvestades võrdlemisi väike arv linateoseid.

Selgub, et Murphy ei tahtnud enam teha kaasa halbades filmides. 2013. aastal ütles, et hittfilmi "Beverly Hillsi võmmi" neljanda linateose kirjutamine on pooleli, kuid ta on nõus lööma kaasa ainult siis, kui stsenaarium on perfektne.

"Kui me saame stsenaariumi paika, siis see on midagi, mida me teeks... Kuid see peaks olema perfektne, sest ma ei taha enam kunagi teha midagi, mis on halb. Ma ei taha enam kunagi halb olla," ütles ta oma ausa arvamuse välja. Nimelt on Murphy oma karjääri jooksul löönud kaasa mitmetes komöödiates, mis on kriitikute jaoks olnud alla igasugust arvestust ning teda on "premeeritud" ka mitme Vaarika auhinnaga, mida antakse aasta halvimatele filmidele ja osatäitmistele.

Samal ajal on muutused toimunud ka Murphy eraelus, mis on soodustanud rahulikuma aja tema karjääris. 2012. aastal läks ta suhtesse Paige Butcheriga (pildil) ning paaril sündis kolm aastat tagasi ka tütar Izzy. See tähendab, et kuulsal koomikul on kokku üheksa last viie erineva naisega.