Bukarestis asuva Floreasca haigla kirurgid kasutasid operatsiooni eel 66-aastase kõhunäärme kasvaja all kannatava naise naha puhastamiseks alkoholipõhist desinfektsioonivahendit.

Kuid kirurgid kasutasid operatsioonil elektriskalpelli, mis alkoholiga kaetud naha põlema süütas. Patsiendi kehast sai põletushaavu peaaegu 40 protsenti, ta suri nädal hiljem.

Medõde viskas tulekahju kustutamiseks patsiendile peale vett.

Politsei on alustanud juhtumi uurimist. Patsiendi perekonna väitel ei rääkinud haigla neile juhtunu detailidest. Lähedastele öeldi kõigest, et juhtunud on õnnetus. "Me saime üksikasjadest teada meedia vahendusel. Me ei taha mitte kedagi süüdistada. Tahame lihtsalt teada, mis juhtus," ütlesid lähedased.

Rumeenia tervisevaldkonna minister Victor Costache lubas, et asja uuritakse. "Ma üritame sellest traagilisest juhtumist õppida. Mina ja mu ministeerium teeme kõik selleks, et tõde selguks," lubas ta teates meediale.

Rumeenia kulutab kõikidest Euroopa Liidu riikidest tervishoiule kõige vähem raha. Seal on Euroopa kõrgeim imikusuremuse näitaja, kehvasti arenenud haiglad ja pidev puudus kvalifitseeritud meditsiinitöötajatest.