Gaga tunnistas, et kuigi ta alguses oma psühhootiline pausi varjata üritas, siis peagi mõistis, et nii jätkuda ei saa. "Mingi hetk pidin ma inimestele rääkima. Ma ei saa vales elada, ma olen aus inimene ja siin ma olen, ideaalselt ebaideaalne, nagu me kõik," tunnistas lauljanna ja tõdes, et ta eesmärk oli olla toeks kõigile neile, kes midagi sarnast läbi peavad elama, vahendab Harper's Bazaar.

Gaga mäletab selgelt ka päeva, mil kohutav kogemus alguse sai. "Mu kogu keha hakkas surisema ja ma hakkasin karjuma. Ma olin siis haiglas. Seda on väga raske seletada, ainult, et esmalt hakkad üle keha surisema ja siis muutub kõik tuimaks. Aju mõtleb lihtsalt, et aitab, ei taha sellele enam mõelda ja seda tunda. Põmaki, oled reaalsusest eemal kogu täiega. Ma tean, et see on mitmeti vaieldav, aga meditsiin tõesti aitas mind."

Lisaks vaimsetele raskustele kannatab Gaga ka fibromüalgia all. "Isegi praegu sinuga siin istudes olen ma pealaest jalatallani valudes. Lauljanna sõnul on kõiki kogemusi olnud vaja vaid selleks, et teisi aidata. "Kõik asjad, mida läbi olen elanud, on juhtunud põhjusega. Isegi see vägistamine. Jumal ütles mulle, et ta näitab mulle, mis on valu ja siis sa aitad teisi inimesi, sest tead, mida nad tunnevad. Kui ma näen kedagi valudes, siis ma ei saa lihtsalt mööda kõndida. Ma lahendan probleeme."