Kuidas hoida suhet õnnelikuna?

1. Ära eelda, vaid räägi oma soovidest! Paarisuhted kisuvad kiiva, sest mees ja naine ei väljenda oma soove selgelt. Eriti meeste puhul ei saa aga eeldada, et nad sinu mõtteid ja soove loevad. Seepärast peavad naised seda neile otse ütlema ja oma soove selgelt väljendama. Kui tahad, et mees korraldaks romantikaõhtu küünlavalgel, siis ütle seda talle. Mehe arvates on piisav ka see, kui ta on truu ja tuleb igal õhtul koju ja vaatab diivanil televiisorit. Ta ei pinguta naljalt, kui seda ei nõuta. Mees mõtleb teisel tasandil kui naine.

2. Tee asjad magamistoas korda. Seksuaalprobleemid on väga levinud seepärast, et ollakse eri lainel ja omavahel ei suhelda. Üks tahab eelmänguga hellust, teine hard-core-seksi ja lõpuks pole kumbki rahuldatud, vaid asi aetakse ära ilma igasuguse naudinguta. Taas kord, rääkige omavahel asjad selgeks ja täitke kordamööda teineteise fantaasiaid. Muidu minnakse füüsilist lähedust mujalt otsima. Seks on olulisel kohal suhte toimimises.

3. Tunnusta oma kaaslast! Ära virise ta kallal. Naistel on kombeks aina oma meeste kallal viriseda ja vinguda ning neile etteheiteid teha. Katsu meest vahel tunnustada, kasvõi pisiasjade eest. See teeb talle suurt heameelt ja ta vastab sulle komplimentide ja tänulikkusega. Kui suudad partnerit kiita, siis võid välja tuua ka kitsaskohti, mida ta võiks parandada. Pidev vingumine viib üksnes võõrandumiseni.

4. Õpi kuulama ja rääkima! Meestel on keeruline ebameeldivatel suhteteemadel naisega rääkida. Pealegi katsuvad nad olla jube tublid mehed, kes kunagi ei nuta või hädalda. Aga vahel võib oma naise ees nõrkusi välja näidata. Võtke nädalas kasvõi tund-paar mõnel õhtul ja arutage klaasi veini kõrval (vein lõõgastab ja teeb häälepaelad lahti) oma õnnestumised ja ebaõnnestumised läbi. Pane tähele partneri muresid ja soove. Kui neid eirata, siis probleemid aina kuhjuvad.

5. Õnn algab iseendast. Kõlab klišeelikult, aga nii on. Kui sa ise rahul ja õnnelik pole, ei saa sa ka oma meest ja lapsi kogu hingest armastada ega neile pühenduda. Saad üksnes siis midagi teistele anda, kui su enda väekarikas on täis. Tegele iseendaga, võta endale aega ja kui tunned, et sinus on palju negatiivsust, siis võta märkmik ja märgi iga päev üles kümme põhjust, miks olla õnnelik ja miks teiste pärast rõõmu tunda. Meie lähedased on meiega täpselt sellised, nagu me ise välja kiirgame.