75-aastasest Markle’ist saab tõenäoliselt kogu protsessi võtmetunnistaja ning ta on ühtlasi andnud advokaatide valdusse enda sõnul “vihkamist täis” tekstisõnumid, mis paljastavad üksikasjalikult isa ja tütre omavahelise suhte purunemise vahetult enne Meghani ja Harry pulmi.

Kõnealune suhtlus pole varem avalikkuse ette jõudnud ning kuuldavasti osaleb sõnumivahetuses ka prints Harry, kes süüdistab härra Markle’it Meghani vaenulikus kohtlemises ega esita ainsatki küsimust tema tervisliku seisundi kohta, mis toona oli peamiseks murekohaks — mäletatavasti ei saanud Markle laulatusel osaleda, kuna tohtrid olid tal lendamise rangelt ära keelanud. “Mul on väga kahju, et mu infarkt sulle nii palju ebamugavust on põhjustanud,” kirjutas Markle tütrele vastuseks.

Markle on enda sõnul siiani sügavalt haavunud ja valmistubki seetõttu oma tütre ja tema kuningliku abikaasa vastu tunnistusi andma. Sussexid kaebasid briti tabloidid kohtusse, kuna polnud rahul kajastuse üleüldise negatiivse tonaalsuse ja sellega, et avaldati privaatseid materjale näiteks nagu Meghani kiri isale, kus ta palub viimasel tungivalt meediaga suhtlemine lõpetada.

Väljaannete peamiseks kaitseargumendiks on “suur avalik huvi”, mis õigustab privaatsuse klausli rikkumist. Lisaks väidab härra Markle, et kuninglik perekond on algusest peale üritanud tema mainet rikkuda ning ta soovis lihtsalt tervele maailmale näidata, mis tegelikult nende vahel toimub.

Thomas Markle pole siiani prints Harry’ga kordagi kohtunud ning talle pole ka pisikest Archie't kordagi näidatud.