Esimesena tõstis kisa räppar Henry Kõrvits ehk Genka, kes jagas sotsiaalmeedias mõne nädala eest oma mõtteid ning tõstatas Muusikaauhindade jagamise kohta olulise küsimuse. "Jagatakse välja erinevate muusikazhanrite parimate albumite auhindasid. Ainult parimat hiphop albumi auhinda ei anta! Miks?"

Pandre selgitas, et Eesti artistidel on kõigil võimalus muusikaauhindade ümber käivas arutlusprotsessis osaleda. "Seda on alati rõhutatud, et ka fonogrammitootjate ühing, kes koondab muusikatootjaid, kõik saavad selle liikmeks astuda ja osaleda kõikvõimalikes töödes. Selline tagantjärele vehkimine las jääb pigem nende südametunnistusele, kes seda teevad," lausus Pandre.

Hiljem hakkas EMA-d kiruma ka räpipunt 5MIINUST, kes on auhinnagala üks peaesinejaid, kuid ühtegi nominatsiooni nad ei saanud.

"Selleks peaks veel kutsuma siia veel 160 inimest, kes oskaks vastata, miks nad ühe või teise valiku tegid. Tegemist on žürii poolt hinnangute andmisega, seega tasub kahtluse alla panna kogu kamp, kes otsustab, mis võiks olla hea muusika ja mis mitte," põhjendas Pandre.