Ühel jaanuarikuu kesk­nädala hommikul pakub Eesti naiste seas kõrgelt hinnatud ehtekunstnik Birgit Skolimowski (42) vanalinna ateljees mulle peenes portselantassis helerohelist piparmünditeed. Ta räägib südamlikult kunstist, oma mäslevast hingest ja sellest, mida on vaja kunstimaailmas läbilöömiseks. Õrn ja hooliv naine on nii vahetu, nagu oleksime sünnist saati tuttavad. Vestleme ka üksindusest, naiseks olemisest, heast ja halvast ning muidugi tema uuest elukaaslasest, ettevõtjast Kalle Pallingust (34). Birgit ja Kalle armusid teineteisesse silmapilkselt eelmisel suvel moekunstnik Kristina Viirpalu ja ettevõtja Even Tudebergi pulmas.

Keegi ei tea, kust tuleb armastus, aga kui ta kohal on, tunned ta ära. Kuidas ta sinu ellu saabus?

See on üks neid lugusid, mida vanaemad rõõmuga lastelastele räägivad, sest selles on müstika. Üksteise leidmise ja avastamise hetk on mul siiani meeles. Selliseid lugusid olen lugenud raamatutest ja näinud filmist ja arvasin, et päriselus see nii ei ole. Õigeid sõnu on sellele raske leida, sest ta on suurem, kui sõnad edasi annavad – kaks sarnases eluperioodis inimest sattusid samal ajal ühte kohta...

Jah, võin öelda küll, et armastus tuli mu ellu täiesti ootamatult ja rabas jalust, ilma et ma arugi oleks saanud. Kõik oli nii õige ja hea.

Jaga
Kommentaarid