Sünninimega Els-Reet Uusväli, on Els Himma laulnud end rahvusvaheliseks artistiks iseõppimise teel.

1960. aastail laulis Himma ansamblis Kevad. 1970. ja 1980ndail teenis elatist Tallinna varieteedes ja osales mitmes muusikafilmis, neist tuntuim on Peeter Urbla "Šlaager". Aastast 1991 on ta vabakutseline laulja.

Tuntumad Els Himma esitatud laulud on "Millest sa elad ja hingad", "See tunne pole uus", "Kailakii-kailakoo", "Must mees", "Ootama peab" ja "Üksinduse aeg".

Eelmisel nädalal Maalehele antud intervjuus tõdes Himma, et tegelikult on mõttega laule, mille esitamist ta armastab ka mitmeid, ent publikule esitab ta peamiselt neid, mida oodatakse enim. "Üldiselt meeldivad mulle sellised laulud, millel on sisu ja mis on muusikaliselt huvitavad. Kui lähen kontserdile, tean, mis laule inimesed väga armastavad. On laule, mis mulle endale väga meeldivad, aga kontserdil on neid keeruline esitada. Näiteks “Tass teed sõpradele” – see on väga mõtlik lugu ja suurele saalile esitades ei mõju."

Oma lauljakarjääri algusaegadele tagasi mõeldes tõdes Himma: "Tuntus tuli üsna ruttu, mind võeti kohe televisiooni. Ma ei ole pidanud oma koha eest üldse võitlema. Tagantjärele mõtlengi, et mul on ikka väga hästi läinud. Tõesti hästi, mis puudutab laulmist. Olen väga palju saanud, rõõmu ma mõtlen just. Teisi asju natuke vähem."

Nüüd on Himmal rõõmu meenutuseks ka peagi üks orden presidendilt.