"Terevisioonis" külas käinud Pedanik kirjeldas, et ärevushäired läksid eriti tugevaks just sotsiaalsetes olukordades, kui pidi võõraste inimestega kokku puutuma. "Alguses avaldus see väga väikestest asjadest. Kuidas ma ei julgenud ühel hetkel enam inimestega suhelda. Väga paljud olukorrad tekitasid minus paanikat."

Paanikahood hakkasid raskelt mõjutama ka Pedaniku tervist. "Paanikahood läksid üle astmahoogudeks, mis veel tekitas omakorda järgmiseid probleeme." Laulja selgitab, et alguses polnud tal aimugi, mis tegelikult toimub. "See algas ju paanikahoost ja läks üle astmahooks ja siis mul käis ka mitu korda kiirabi. Lõpuks sain aru, et astma on see, mis mul päriselt oli ja miks see kestis ka mitu tundi."

Olukord võis kohati nii hulluks minna, et Pedanik ei tundnud end isegi enda kodus enam mugavalt. "Ma ei julgenud kodus ka uksi avada. Iga kord, kui uksekell helises, siis ma jooksin teisele poole tuba, et vaadata, kas mu vanemad üldse kodus on. Vanemad pidid paigaldama isegi uksesilma konkreetselt sellepärast, mis siis, et me elasime kortermajas."

Veel tänaseni võitleb Pedanik ärevushäirete vastu ning näeb iga päev vaeva, et enda hirmudest üle saada. Oma kõige olulisemaks sammuks peab ta siiski julgust vanematele oma murest rääkida. "See on pidev protsess ja endaga tegelemine. See teadvustamine ja see, et ma iga päev tegelen sellega ja julgen küsida abi, kui olukord peaks uuesti hullemaks minema."