"Olin ju vaid 20aastane, kui hakkasin teles filmidele teksti peale lugema. Siis polnud veel olemas ei videot ega tiitrimasinaid," meenutas Lasmann ühes Õhtulehele antud intervjuus oma karjääri algusaega.

Intervjuudes on Lasmann paljastanud, et tegelikult tahtis ta saada näitlejaks, aga Panso kooli ei võetud, küll aga sai ta Panso Draamateatri juures tegutsenud teatriühingu lavakunstistuudiosse, kus valmistati ette näitlejaid ja tulevase raadio- ja televisiooniteatri inimesi. "Otse-eetri praktika sain Eesti Raadios, kui kooli kõrvalt käisime kuuldemängudes kaasa tegemas. Siis sain katseajaga diktoriks, juhatasin saatepäeva ja lugesin koos Marite Kallasmaga uudiseid. Kui mulle tehti ettepanek jäädagi sinna tööle, tuli valida kolme ala vahel: Eesti Raadio diktoriks, Draamateatri näitlejaks või Eesti Televisiooni. Kaalusin mitu päeva," meenutab ta, kuidas sai alguse tema tekond armastatud hääleks saamisel.

Lasmann on peale lugenud kurikuulsatele filmidele nagu "Seitseteist kevadist hetke" ja"Kapten Tenkeš", ent ka seebiseriaalidele - nii armastatud "Kodus ja võõrsil" kui "Metsik roos" tegelased kõlavad eestlaste kõrvus just Lasmanni häälega. Tänagi kõlab tema hääl mitmete TV loodusfilmide saatjana.

2014. aastal Kuldmikrofoni pälvinud Toomas Lasmann demonstreris oma pealelugemisoskusi siis ka "Ringvaate" stuudios: