Kõik sai alguse eelmisel aastal, kui Harry postitas sotsiaalmeediasse pildi, millest ajaleht Mail on Sunday kriitilise postituse kirjutas ja prints seetõttu Sõltumatu Pressistandardite Organisatsiooni kaebas. Ajalehe väitel oli tegu jälgijate teadliku eksitamisega, vahendab Fox News.

Eelmise aasta Oktoobris postitati Sussexite sotsiaalmeediasse pildid, millega märkis ära üle maailma tähistatava planeet Maa päeva. Piltidel oli näha elevanti, lõvi ja ninasarvikut, kuid ajalehe andmetel ei olnud postitusega kogu täielikku informatsiooni edasi antud.

Väljaande sõnul vältis prints Harry teadlikult olukorra paljastamist, millises situatsioonis loomi pildistatud on. Uudises seisnes, et postituse juures puudus informatsioon, et loomadele oli pildistamise nimel rahusteid söödetud ning elevant oli suisa kinni seotud. Nöör, mis ümber elevandi jala oli, oli osava töötlemisega jälgijatele nähtamatuks tehtud.

35-aastane kuninglik kaebas avalikustatud loo Pressistandardite Organisatsiooni, et Mail on Sunday koostatud uudis viib tahtlikult lugejaid valele teele ning jätab temast vale mulje.

Nüüd selgunud otsuse põhjal jäi organisatsioon väljaande poolele, sest kuigi prints Harry oli teinud teatavaid viiteid pildistamise asjaoludele, siis ei olnud need piisavad, et jälgijatele tegelikkust edasi anda. "Kuna Prints Harry ei olnud märkinud pealkirjas asjaolusid, millest oli juttu uudises, siis ei saa väita, et tegu oli tahtlikult vale mulje jätnud looga."