"Me oleme teie toetuse eest väga tänulikud sel keerulisel ajal, mil oleme võtnud järele mõtlemise aega hindamaks ümber, mida me elult ja teineteiselt soovime. Elu on teekond ning armastus on protsess. Sellesse universaalsesse tõekspidamisse uskudes oleme me ühiselt otsustanud seda protsessi usaldada. Palume meie privaatsust austada," kommenteeris "Rannavalve" staar ametlikult oma lahkuminekut.

Üllatuslik suhte lõpp toimus kõigest 12 päeva pärast Malibu rannas peetud romantilise liidu sõlmimist. Pulmatseremoonial viibisid Andersoni kaks poega ning Petersi kolm tütart ja eksabikaasa. Paarile lähedal seisev isik sosistab kõmumeediale, et lahkumineku algatajaks oli Anderson, kes ootamatult lennukile hüppas ja Petersi üllatunult pead vangutama jättis. Kõigest paar päeva varem oli Andersoni Instagrami konto olnud tulvil lembemeeleolus story'sid.

Filmimogul on igasugustest kommentaaridest keeldunud. Mõlemad staarid on olnud varem abielus neli korda, kuid omavahel tuttavad juba 30 aastat ning olid pikka aega Malibus lausa naabrid. Paarikese suhte avalikuks tulemisel kommenteeris vanahärra oma kiindumust ülivõrdes: "Terve maailm on ilusaid tüdrukuid täis. Oleksin võinud valida neist ükskõik millise. Aga 35 aastat järjest olen tahtnud üksnes Pamelat. Ta teeb mu metsikuks. Inspireerib. On tõeline kunstnik. Temas peitub tohutu potentsiaal. Ma kaitsen teda ja kohtlen selliselt nagu ta seda väärib!"