Volvo ja Fordi autobrändide ning kaatrite müüjana tuntud, samuti kinnisvaraäris tegutsev Viktor Siilats (64) on muu hulgas Haapsalu Suur-Holmi ja Veskiviigi sadamate omanik ja toimetab ka majutusäris. Viktor Siilatsile kuulub Käsmus Lainela puhkeküla ja justkui kummarduseks oma kunagi seal teeninud esivanematele ostis ta Viljandi mõisa (Schloss Fellin). Juba detsembrist alustati häärberi taastamist.

"Olen mõelnud, et kui edukas ma siis nüüd ikka olen, on ju palju edukamaid," leiab Viktor Siilats, ja lisab muheledes: "Aga kui võtta pikem ajaskaala, siis võib – ptüi, ptüi, ptüi! – öelda küll, et siiani on õnnestunud ellu jääda, jah."

Näiteid, kuidas ettevõtmised on luhtunud, siis jälle uuesti tuhast tõusnud, on üksjagu. Milline loomuomadus või strateegia on aidanud sinul oma ettevõtted üles ehitada, säilitada ja kasvatada?

Paljudel ettevõtjatel on käinud ärid üles-alla, mis on tegelikult maru kasulik. See tähendab kogemusi, motivatsiooni ja sa näed ära, kes on su tõelised sõbrad. Minul on ka olnud päris alguses neid kordi, kus on tulnud nullist läbi käia. 

Sellest, milliselt suurmehelt on Siilats omandanud oma juhtimisstiili ja kuidas on ta saavutanud edu suurettevõtjana, loe juba lähemalt Kroonika Edukate-erist, mis poelettidel või siinsamas: