Praeguseks 17-aastast Gatenit vaevab kaasasündinud häda, mis seisneb selles, et luustikus esineb pea ja õlgade juures väärarenguid, neil on kas alaarenenud või täiesti puuduvad rangluud ning kõrvalekaldeid ka kolju struktuuris. Lisaks on neil soodumus luudehõrenemise tekkeks, kuulmise kadumiseks ning kroonilisteks kõrva- ning lümfipõletiteks.

Gaten ei häbene oma eripära ja paneb selle hoopis seriaalikarakterit kehastades enda kasuks tööle — isegi tema tegelaskuju Dustin Hendersoni hüüdnimeks on Toothless ehk Hambutu, kuna kõnealuse geenimutatsiooni üheks tunnuseks on ka äärmiselt vale hambumus.

Noor näitleja jagas oma Instagrami miljonitele jälgijatele rõõmsat pilti haiglavoodist, andes pöidlamärki näidates mõista, et on eelseisva protseduuri tõttu elevil. "See on nüüd juba neljas operatsioon, see kõige olulisem!" pealkirjastas ta klõpsu, mille alla kogunes kiiresti sadu tuhandeid julgustavaid hüüdeid nii seriaalikaaslastelt kui fännidelt.

Veidi hiljem lisandus Gateni sotsiaalmeediakontole veel üks jäädvustus, kus ta oma operatsioonijärgselt paistes silmnägu demonstreeris ning naeratada üritas. "Kuigi mu näoilme seda ehk ei näita, õnnestus operatsioon suurepäraselt. Ehk oli see lausa viimane, mida mul iial vaja teha," avaldas ta lootust.

"Kleidokranikaalse düsplaasia all kannatavate inimeste igemeis peidab end arvukalt üleliigseid hambaid. Mulle on nüüdseks tehtud juba kolm operatsiooni, et neid eemaldada ning aidata õigetel hammastel oma kohale kasvada. Sedapuhku tõmmati mul 14 üleliigset hammast välja ja toodi nähtavale kuus jäävhammast. Olin neli tundi narkoosi all," kirjeldas ta.