“Eestlased viskavad aastas 100 miljoni euro eest toitu ära!” põhjendas Anni väljakutse vastu võtmise põhjust. “Ja mina teen nii nagu naine ütleb!” muigas Tomi kõrval, lisades siiski ruttu juurde, et tegelikult on mõistusega elamine väga positiivne ja huvitav kogemus ning boonusena jäi ka raha alles. “Ostsin terve jaanuarikuu jooksul ainult ühe kohvi, seda ka USA reisil viibides,” paljastas ta.

“Rahaline vahe tuli tõesti mitmekordne. Tuli lihtsalt teha iga päev plaan, mida tööl süüa. Ja mõelda õhtusööki valmistades ette, et mida sellest järgmise päeva lõunaks teha saab,” õpetas Anni, kuid tunnistas siiski, et nälga käidi aeg-ajalt leevendamas ka sõprade juures.

“Ma olin seda väljakutset alustades natuke rumal, sest otsustasin algust teha nii, et kapp oli tühi. Jah, mingeid kuivaineid oli, kala külmas, paar juustuviilu kapis, aga ega muud palju polnud,” muigas Anni. “Kui tööle toitu kaasa ei võta, siis läheb kõht tühjaks küll. Aga mind üllatas, et tegelikult sõime me kõike sedasama, mida alati, ainult magusat ei ostnud teadlikult — komme ja šokolaadi,” lisas Tomi.

Positiivne kogemus on pannud Rahulaid mõlgutama mõtteid edaspidigi targemast tarbimisest. “Öeldakse, et harjumuste kujundamiseks läheb kuu!” nentis Anni.