Volbeat on küll korra ka Eestis esinemas käinud, astudes tunamullu Tallinna lauluväljakul üles Guns N’ Rosesi suure välishow erikülalisena, kuid täispika soolokontserdiga külastatakse Baltikumi esmakordselt.

Öeldakse, et kuigi me võime olla minevikuga lõpparve teinud, ei jäta minevik tegelikult kunagi meid lõplikult maha. Ansambli seitsmes stuudioalbum “Rewind • Replay • Rebound” (2019) on üles ehitatud kasutades Volbeati DNA-tasandil hästi eristuvat psychobilly punk 'n' rolli kõla.

Michael Poulsen (vokaal), Rob Caggiano (kitarr), Kaspar Boye Larsen (basskitarr) ja Jon Larsen (trummid) on aga leidnud nii enda kui ka bändi paadunud fännide leegioni jaoks viisi oma kõla värskendamiseks – destilleerides rokkmuusika rikkalikku ja kirevat minevikku ning näidates selle vastu üles oma austust. Eesmärgiks on roki taas esiplaanile seadmine, lõpptulemuseks on jõudmine loomingulisuse tippu.

“Stuudiosse mineku mõte on see, et sul on veel midagi tõestada - mitte ainult fännidele, vaid enamasti endale. Isegi siis kui arvad, et sul on juba kõik tehtud ja öeldud,” selgitab Poulsen. “Ilma oma varasema loominguta ei oleks me saanud ka seda uut albumit salvestada. Pole tähtis, kui vanaks bänd saab või kui mitu albumit teeme, see äratuntav signatuurkõla jääb alati alles.”

Uue kauamängiva puhul on kõik tsükliline – nii nagu elus endaski. Laulusõnadele keskendudes avaneb kuulajal võimalus ajas rännata ning lennata tagasi selle juurde, mida ta lapsena tegi. Nüüd olles täiskasvanu, on tal seda tehes võimalik neid asju uuesti kogeda. Olgu selleks siis teatud lõhn, värv, asukoht, tunne või midagi, mis juhtus ühel suvel ja pani ta end hästi tundma. Või kui ta on midagi läbi elanud ja korra põhjas ära käinud, kuid suutnud rasketest aegadest välja rabeleda ning üles tõusta, olles jätkuvalt elus, taas jalule saanud ja aina tugevamaks muutunud. Öeldakse, et väljakutsed inspireerivad meid. Need lood on küll üsna isiklikud, kuid nendega on lihtne samastuda.

Volbeat pole kaotanud muusikalist leeki oma veenides, loomingulist kirge ega ka soovi areneda. Nad püüavad ikka ja jälle ennast ning oma pea kaks kümnendi kestnud karjääri töötulemusi ületada. See on see, mis hoiab neid näljasena ja muusikaliselt ausana, lubades jätkata põhimõttel Rewind, Replay, Rebound, mis väljendub ka nende loomingus: “Mõned uue plaadi lugudest võiksid vabalt olla meie kahel või kolmel esimesel stuudioalbumil - see on see, kuhu bändina ajas tagasi kerime. Nüüd, aastate möödudes kordame seda kõike uuesti ja muutume bändina veelgi tugevamaks,” lisavad muusikud.

Taani rokimasin Volbeat esineb reedel, 17. juulil Saku Suurhalli backboxis.

Uue “Rewind • Replay • Rebound” turnee kavas on lisaks uue albumi paladele leidnud koha ka ansambli sellised hittlood nagu näiteks “Lola Montez”, “Still Counting”, “For Evigt”, “Lonesome Rider”, “Fallen”, “Seal The Deal” jpt.

Piletid tulevad vabamüüki sellel reedel, 14. veebruaril kell 10:00 Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.