Näitlejanna tunnistas BBC'le antud intervjuus, et 18 kuud tagasi diagnoositi tal kolmanda astme soolevähk, mida ta ise alguses kuidagi uskuda ei suutnud.

69-aastane staar meenutas, et oli juba aasta varem arstile kurtnud, et seedehäireid ja kerget ebamugavustunnet. Aga läks olukord aga veelgi hullemaks ja siis pidi Walters arsti poole pöörduma juba kõhuvalude, oksendamise ja kõrvetistega. Näitlejanna suunati edasi kirurgide poole, kelle uuringutest selgus, et Waltersi soolestikus on kaks kasvajat.

"Ma mõtlesin endiselt, et see on naeruväärne ja nad tegid ilmselt mingi vea. Ma ei suutnud seda uskuda," kirjeldas staar tundeid, mis teda diagnoosist kuuldes valdasid. Sama selgelt mäletab ta ka abikaasa Grant Roffey reaktsiooni, kui naise haigusest kuulis. "Ma ei unusta seda nägu kunagi. Tal valgusid pisarad silmadesse."

Tänaseks on staar edukalt läbinud keemiaravi ning saanud arstidelt kinnituse, et vähk on võidetud. Walters usub, et valmiv film "The Secret Garden" võib jääda tema viimaseks, kuigi pole kindel, kas ikka soovib täielikult pensionile jääda.