“Klassikatähed” alustab viiendat hooaega teemaga “Virtuoosne tulevärk”, kus kõik võistlejad esitavad ühe virtuoosse pala, mis toob välja noorte muusikute parimad ja lihvitumad oskused. Võistlustulle astuvad kaheksa andekat muusikut: saksofonist Karl Tipp, flötist Siret Sui, kitarrist Helin Hallik, pianist Tähe-Lee Liiv, klarnetist Mirjam Avango, tuubamängija Toomas Oskar Kahur, viiuldaja Triinu Piirsalu ja bariton Kristjan-Jaanek Mölder.

Läbi hooaja pakub “Klassikatähed” meeleolukaid väljakutseid nii osalejatele kui ka külalistele. Tänane avasaade seab “Klassikatähed” vastamisi Eesti Laulu finalistidega ja seda lõbusas mõõduvõtus teadmiste peale. Popmuusika ja klassikalise muusika küsimustele hakkavad “Klassikatähtede” nimel vastama Helin Hallik, Toomas Oskar Kahur ja Karl Tipp, nende vastasteks teadmisteproovis on Uku Suviste ja Rasmus Rändvee.

Avasaade toob vaatajate ette taas ka “Klassikatähed 2018” võitja Tanel-Eiko Novikovi, kellele esitatakse väljakutse lüüa otsesaates maailmarekord ühe maailma tuntuima virtuoospala "Kimalase lend" esitamises.

“Klassikatähtede” osalejate sooritusi hindab läbi hooaja professionaalne žürii, mille põhikoosseisu kuuluvad Põhjamaade Sümfooniaorkestri üks asutajaid Kadri Tali ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor, klarnetist ja dirigent Toomas Vavilov. Žüriiga liituvad läbi saadete erinevad muusikaeksperdid, täna võtab Tali ja Vavilovi kõrval koha sisse helilooja ja dirigent Rasmus Puur. Avasaates ükski osaleja välja ei lange, ent oma lemmiku püüdlusi võidule saavad telefonihääletusega toetada ka televaatajad. Saadet juhib Johan Randvere.

"Klassikatähed" on ETV ja Klassikaraadio eetris reedeti kell 20.00 ja jätkuna peale “Aktuaalset kaamerat” kell 21.40. Uudiste ajal toimub Klassikaraadio otse-eetris vestlusring, kus mängijate õnnestumised ja altminekud läbi võetakse. Konkursi võitja selgub finaalsaates 3. aprillil, kolm parimat astuvad koos ERSO-ga üles Tartus ja Tallinnas toimuvatel galakontserdidel. Konkursi korraldavad Eesti Kontsert ja Eesti Rahvusringhääling.

"Klassikatähtede" tegemisi saab jälgida sarja kodulehel ja Facebooki lehel.