Laura mõistab vanavanemate hasarti igati, sest teab omast käest: ise midagi teha on palju lihtsam, kui oma lähedastele kaasa elada. Ta meenutab, kuidas aastate eest oma praeguseks siitilmast lahkunud venna Gregori rattavõistlustel kaasa elamas käis ja peaaegu südamerabanduse äärel oli.

"Iga ringiga läks asi ainult hullemaks, alguses tuli ta metsast porisena, siis juba ka verisena. Oleksin tahtnud talle öelda, et tule ometi ära," kirjeldab Laura nüüd.

2016. aasta 22. detsembril saabus teade, et Tais suri 20-aastane Eesti kodanik nimega Gregor. Päev hiljem selgus, et surnud noormees oli lauljatari vend.

"See, kelle oled kaotanud, on ikkagi sinu inimene, sul on temaga omad mälestused ja ma arvan, et selle teemaga seoses ei leia ma kunagi rahu," ütles lauljatar ajakirjale Buduaar ning tunnistas, et ta pöördus ka psühholoogi poole.

Viimased paar aastat on Laura jaoks olnud väga tormilised. Möödunud sügisel avalikustas Laura, et tal on ravimatu eluaegne haigus – krooniline neeruvaagnapõletik. Lisades, et valudega on ta pea igal oma reisil olnud ka sealse maa kiirabi klient.

Kummati kõige tõhusamat abi sai eesti lauljatar Kasahstani pealinnas Astanas. "Kujuta ette, neil paiknevad seal EMOd suurtes kaubanduskeskustes. Seal tehti uuringud. Mitu päeva käisin tilgutite all." Sealne arst andis talle Eestisse kaasa analüüside vastuse ja täpse diagnoosi, mida meil siin polnud aastaid osatud panna. "Aga antibiootikume pean nüüd vastavalt valule vähem või rohkem iga päev võtma."