New Yorgi kõrge vanglaamentik rääkis väljaandele TMZ, et Weinsteiniga seoses on töötajate seas palju ärevust ja kartusi. Eelkõige kardetakse järjekordset "Epsteini-juhtumit". Sellega viidatakse tuntud USA finantsärimehe Jeffrey Epsteinile, kelle vastu olis New Yorgi osariigi võimud esitanud süüdistusi alaealiste tüdrukute seksuaalses ahistamises ning kupeldamises, kuid kes leiti oma kongist suvel surnuna.

Pärast Epsteini surma - mida ametlikult veel siiani uuritakse - järgnes vanglale teatavasti suur meedia ja avalikkuse tähelepanu ning seda enam ei soovita. Sestap kaalutakse erinevaid ja teistmoodi turvalahendusi.

Näiteks on ühe võimalusena laual, et Weinstein paigutatakse Rikers Islandil asuvasse kinnipidamiskeskuse eraldi sektorisse, kus tavaliselt viibivad tervisemuredega või väga tähtsad kurjategijad. Ilmselt antakse Weinsteinile eraldi kong ning teda jälgivad loomulikult turvakaamerad.

Kui endine filmimogul lastake aga õue jalutama, siis on temaga alati kaasas paar vanglaametnikku.

Allikad ütlesid ka TMZ-le, et tegelikult heameelega välditaks Weinsteini-suguste vangide nö majutamist, kuna tegemist on avalikkuse surve tõttu väga suure riskiteguriga kinnipeetavatega. Sestap on vanglad omavahel ka läbirääkimisi pidanud, et mees võimalusel kuhugi mujale paigutada.

Weinsteinil oli see nädal ka intsident, kui ta tuli paigutada kohalikku haiglasse. Mees kurtis valude üle rinnus. Haiglas olid tema elamistingimused olnud palju kenamad, kui Rikers Islandil.

Hollywoodi endine filmiprodutsent ja oscarivõitja Harvey Weinstein mõisteti esmaspäeval süüdi seksuaalses rünnakus ja vägistamises. Teda ootab ees arvatavalt vähemalt viieaastane vanglakaristus.