Hollywoodi staaride lapsed leiavad end tihti kahest positsioonist – äärmiselt edukad või oma vanemate varjus. Nende 13 artisti, näitleja ja muusiku staatuseks on aga just see teine variant, kuna raske on pääseda legendi tagant löögile, vahendab väljaanne Nicki Swift. Peredes, kus on on juba Oscarid, Grammyd, Nobeli preemiad ja teised auhinnad, ei ole kerge esile tõusta. Isegi siis, kui talent on sinu DNA-s.

Colin Hanks
Isa Tom Hanks

Foto: Scanpix

Selleks ajaks, kui Tom Hanks oli oma poja, 42-aastase Colini vanuses, oli isal juba Oscar põues. Kui Colin tahab oma karjääriga isale järgi jõuda, siis ta peab kaks korda sama palju vaeva nägema. Colini CV-l on mitmed rollid, aga tal puuduvad suured hitid. Olgu, ta tegi kaasa ''Dexteris“ ja ''Fargos“, aga ta ei olnud seal täht. Praegu aga räägitakse temast Gregi rollis sarjas ''Life in Pieces“.

Kuigi Colin napsab endale edukalt väiksemaid rolle, siis tema isa püüab jätkuvalt tähelepanu. Peale mitmete suurrollide on Tom Hanksil ka viis akadeemia auhinna nominatsiooni, kaks Oscarit, kaheksa kuldgloobuse nominatsiooni ja neli võitu ning 13 Emmy nominatsiooni ja kuus võitu.

Eva Amurri
Ema Susan Sarandon

Foto: Scanpix

Vaatamata noore naise mitmetele ponnistustele ei pruugi ta kunagi küündida oma palju edukama ema tasemele. Kuigi Eva on juba noorest east veetnud palju aega võtteplatsidel ning vanemaks saades püüdnud täheks tõusta on 34-aastase naise rollisooritused siiamaani piirdunud vaid väikeste külalisesinemiste ning telefilmide rollidega.

Tema emal on aga pikk ja austusväärne karjäär. Susan on olnud Hollywoodis ringluses alates seitsmekümnendatest, teeninud viis Oscari nominatsiooni ja võitnud ühe. Sellele lisaks on ta teeninud ka kaheksa kuldgloobuse nominatsiooni. Peale tähesära ja glamuuri on Susan ka poliitikas palju kaasa rääkinud. Enne 2016. aasta presidendi valimisi, lajatas Susan nii Hillary Clintonile kui Donald Trumpile, et neid ei saa usaldada.

Tracee Ellis Ross
Ema Diana Ross

Foto: Scanpix

Õde ja vend on kahekesi püüdnud vallutada televisiooni, filmimaailma ja muusikat. 47-aastane Tracee sai hiljuti kuldgloobuse oma ponnistuste eest komöödiasarjas ''Black-ish“. Ta on näitlejana Hollywoodis püüdnud leiba teenida juba 1990. aastate keskpaigast.
31-aastane Evan, kes tegi kaasa ''Näljamängude“ 1. ja 2. filmis ning on ka teles ülesastunud, pole sama edukas olnud. Mees püüdis ka muusikas kätt, aga edutult. Evan andis 2015. aastal välja laulu, mille pühendas oma abikaasale Ashlee Simpsonile.

Õe ja venna saavutustele vaatamata on Diana Ross nende peres ikka boss.
Billboardi kohaselt on Diana välja andnud 39 albumit, tal on viis number 1 singlit ning ta oli üks The Supremes asutajaliikmeid. Legendaarne grupp leidis 1988. aastal koha ka roki kuulsuste hallis. Diana sai oma tähe Hollywoodi kuulsuste alleel 1982. aastal, tal on kolm kuldgloobuse nominatsiooni (üks võit) ning teenis Oscari nominatsiooni rollis eest filmis ''Lady Sings the Blues“.

Kelly Osbourne
Isa Ozzy Osbourne

Foto: Scanpix

Kelly sai kuulsaks tänud nüüdseks otsad kokku tõmmanud tõsielusaatele ''The Osbournes“, mis esilinastus 2002. aastal. Sealt edasi püüdis julge pealehakkamisega Kelly muusikukarjääri, aga piirdus vaid kahe albumiga. Aga kumbki ei tõmmanud erilist tähelepanu. Kui oli selge, et isa moodi muusikut temast ei saa, siis püüdis 35-aastane näitlejatööd. Ta tegi kaasa sellistes projektides nagu ''Life As We Know It“ ning ''Sharknado 2: The Second One“, aga ei mitte midagi märkimisväärset. Küll aga leidis naine oma tõelise kutsumise 2010. aastal E! saates ''Moepolitsei“.

Ozzyt aga oma peres keegi üle ei löö. Vaadates tagasi tema kümnendeid kestnud karjäärile on mees palju vastuolu tekitanud. Kahel korral on rokkar elaval loomal pea otsast hammustanud. Peale nende on Ozzy kõige enam tuntud kui Black Sabbathi solist, mis on müünud üle viie miljoni albumi.

Spencer Grammer
Isa Kelsey Grammer

Foto: Scanpix

Tütar on pidanud pealt vaatama, kuidas tema isa Kelsey kuulsus ja varandus on tõusnud astronoomilistesse kõrgustesse. 36-aastasena püüab ta ikka Hollywoodis märki maha jätta. Kuigi ta on isaga võrreldes vähem edukas olnud, ei anna naine alla. Ainuüksi 2017. aastal tuli tööd rügaval naisel välja viis erinevat projekti. Tema varasemate rollide hulka kuuluvad ''Scorpion“, ''Rick and Morty“, ''Chicago P.D.“ ja viis hooaega jooksnud ''Greek“.

Spencer on varasemalt sõnanud, et isa on väga toetav ja elab talle kaasa.
Kelsey resümeest aga leiab 20 aastase perioodi, kus ta mängis kahes erinevas sarjas Dr. Frasier Crane’i. Ta on võitnud kolm kuldgloobust ning viis Emmyt.

Mamie Gummer
Ema Meryl Streep

Foto: Scanpix

Meryl Streepi tütar olla on üheaegselt kink ja needus. Mamie on küll pärinud ema ilusa välimuse, aga talent ei ole geenidega üle tulnud. Mamie on ka seda ise tunnistanud, öeldes, et tõeline Hollywoodi titaan pole talle näitlemiseoskust edasi andnud. Neiu ütles, et ta on ema terve elu jälginud ja kui tema edul on saladus, siis ei ole seda tütrele edasi antud.

Aga Mamie ei peaks siiski väga kurb olema, sest Meryl Streepi puhul on tegu Hollywoodi ajaloo ühe parima näitlejaga. Tal on 19 Oscari nominatsiooni ja kolm võitu. Selle kõrval mitmed suured rollid, alates ''Sophie valikust“ ja lõpetades ''Mamma Miaga“.

Rumer Willis
Isa Bruce Willis ja ema Demi Moore

Foto: Scanpix

1988. aastal tervitasid planeedi ka suurimat filmistaari Bruce Willis ja Demi Moore maailmale oma esiklast Rumer Willist. Kasvatades kolme last tegi näitlejateduo kaasa suurte kassaeduga filmides ning noppisid mitmeid näitlemisauhindu. Demi oli üheksakümnendatel tõeline seksisümbol, kelle rollide hulka kuulus ka ''Striptiis“ ning Bruce tõeline märulistaar, kui ''Visa hing“ suurt raha sisse tõi.

Võrdluses oma vanematega pole Rumer aga suurt midagi saavutanud. Tal oli väike roll 2009-2010 jooksnud sarjas ''90210“, aga temast ei saanud iseseisvat kuulsust kuni ta võitis 2015. aastal USA versiooni ''Tantsud tähtedega“. Ja sama aasta sügisel alustas ta Broadwayl muusikali ''Chicago“ rollis.

Kuigi Rumeri karjäär on alles tõusuteel, tunnistas naine ise, et tema vanemad ei sundinud teda kunagi nende sammudes astuma. Tüdruk on õnnelik, et tema vanemad kumbki oma kätt teatrilaval proovinud pole.

Enrique Iglesias
Isa Julio Iglesias

Foto: Scanpix

Seda on küll raske uskuda, aga mitmete number üks singlite autor ja miljoneid albumeid müünud Enrique ei ole oma pere edukaim liige. 44-aastane Enrique tegi muusikas läbimurde 1995. aastal, andes välja endanimelise debüütalbumi, mis müüs enam kui kuus miljonit koopiat. Järgmistel aastatel tema kuulsus tõusis ja Enriquest sai võimsa häälega südametemurdja. 2001. aastal avaldas ta albumi „Enrique“ ja tema müüdid albumite number jõudis 23 miljoni peale.

Kuigi need numbrid on võimsad, siis on need tühised tema isa Julio kõrval. 76-aastasena on Julio välja andnud 80 albumit 14 erinevas keeles, teeninud 2600 kuld ja plaatinum sertifikaati ning müünud üle maailma hämmastavad 250 miljonit albumit.

Guinessi rekordite kohaselt on Julio Iglesias ajaloo kõige enam plaate müünud ladina päritolu artist. Ja Julio ei ole hoogu maha tõmmanud. 2015. aastal avaldas ta järjekordse albumi.

Kate Hudson
Ema Goldie Hawn

Foto: Scanpix

Maailmas ei ole just palju niivõrd kuulsaid ja ilusaid ema ja tütre duosid nagu on Kate Hudson ja Goldie Hawn. Kuigi 40-aastane Kate Hudson päris ema hea välimuse, siis ei ole ta Hollywoodis sama palju saavutanud. Tema nimel on mitmeid näitlejarolle, mille hulgas ka siiamaani kõige tuntum ''Almost Famous“. See roll teenis talle 2011. aastal Oscari nominatsiooni ning kuldgloobuse võidu parima naiskõrvalosatäitja rollis.

Endine sekssümbol Goldie alustas karjääri 1970. aastate ning tegi aastakümnete juures mitmeid tugevaid rolle, nende hulgas ''Overboard“, ''Death Becomes Her“ ja ''The First Wives Club“. Goldiel on kaks Oscari nominatsiooni ja üks võit rolli eest 1970. aasta filmis ''Cactis Flower“. Tal on ka üheksa kuldgloobuse nominatsiooni ja võit sama filmi eest, mille eest ka Oscari sai.

Redfoo
Isa Berry Gordy

Foto: Scanpix

LMFAO üks kahest liikmest Redfoo, kelle sünnipärane nimi on Stefan Gordy, pärineb ühest muusikamaailma olulisemast perest. Tema isa on võrreldamatu Berry Gordy, Motown Recordi asutaja. Berry aitas kaasa Diana Rossi, Marvin Gaye, Smokey Robinsoni ja teiste karjääridele. Kui aus olla, siis vastutab ta terve generatsiooni muusika eest.

Tema 44-aastane poeg aga ei ole samasugust märki maha jätnud. Koos oma sugulase ja Gordy lapselapse Sky Bluga anti LMFAO koosseisus välja kaks albumit ja EP. Nende suurim hitt oli ''Party Rock Anthem“. Kuigi seda saatis mõnetine edu, ei ole see võrreldav lugematul arvul artistidega, keda Berry mõjutas.

Jakob Dylan
Isa Bob Dylan

Foto: Scanpix

Erinevalt teiste kuulsuste lastest on Jakob Dylan leppinud, et ei pääse kunagi oma isa pärandist. New York Timesile antud intervjuus tunnistas ta, et inimesed küsivad temalt pidevalt isa kohta. „Kui inimesed tahavad Bob Dylanist rääkida, siis ma võin seda teha,“ ütles 50-aastane mees. „Aga mu isa kuulub mulle ja veel neljale inimesele. Kui ma olin laps, siis oli minu isa mulle kui jumal ja seda kõikidel õigetel põhjustel,“ ütles mees.

Jakob saavutas märkimisväärset edu üheksakümnendatel kuuludes bändi The Wallflower koosseisu. Nende 1996. aasta album müüs enam kui neli miljonit koopiat. Mees on jätkanud pärast seda muusika tegemist ja albumite väljaandmist, aga isale, kes võitis hiljuti ka Nobeli preemia, ta kunagi järgi ei jõua.

Bobi saavutustest võiks kirjutada raamatu. Lühidalt öeldes on tegu oma generatsiooni parima laulukirjutajaga. Jakob sõnas: ''Ta (Bob) on parim selles, mida mina teen. Ma tean seda ja seda teavad ka minu kangelased. Ma nägin, kuidas minu kangelased teda kohtasid ja kuidas nad reageerisid, oli selleks siis Joe Strummer või Tom Waits. See oli nii veider. Ma olin elevil Tom Waitsiga kohtumiseks, aga tema oli närvis minu isaga kohtudes.“

Sean Lennon
Isa John Lennon

Foto: Scanpix

Pole tööd, mida Sean Lennon teha ei oskaks. Aga kahjuks oodatakse 44-aastaselt igavesest ajaks igavesti olemaks sama edukas kui tema The Beatles ansambli rajajast isa John Lennon. Aga viimaste aastatega on selgeks saanud, et Sean ei kavatsegi puhata oma kuulsa perekonnanime varjus. Vastavalt The Guardiani profiilile on Sean produtsent, muusik, bändiliige, aktivist ja paljud muud. ''Ükskõik, mida ma ka ei teeks, näevad inimesed mind Johni ja Yoko lulli lööva pojana,“ ütles Sean.

Rääkides oma kuulsate vanemate veel kuulsamast pärandist ütles Sean, et ükskõik, mida ta ka ei teeks, jääb see alatiseks tema ellu. ''See on midagi, millega ma leppima pean ja neid asju ikka tegema.“

Sophie von Haselberg
Ema Bette Midler

Foto: Scanpix

Kui Sophie peaks kunagi Hollywoodis ema kombel läbi lööma, siis see on paras ime. 33-aastasena tegi Bette ainuke laps Hollywoodis hilise alguse.

''Ma kasvasin üles esinedes, aga kolledžisse jõudes hakkasin ma tõsisemaks inimeseks,“ ütles naine. ''Pärast seda kolisin ma Hiinasse ja hakkasin reklaamiagentuuris tööle. Varsti sain ma koosolekutel istudes aru, et ma lihtsalt viskan maha võimaluse näitlejatööd teha. Ma teadsin, et see on midagi, mida ma päriselt teha tahan. Ma kolisin tagasi ja veetsin mõned aastad kursustel osaledes. Siis ma taipasin, et kui ma tahan, et mind tõsiselt võetakse, ja kui ma tahtsin end tõsiselt võtta, siis ma vajasin tõeliselt rasket treeningut. Ma läksin Yale’i draamakooli ja see oli minu elu parim otsus,“ lisas Sophie.

Sophie tegi kaasa Woody Alleni filmis ''Irrational Man“ ja veel mõnes väiksemas projektis. Nagu paljud tema positsioonis, teab ka Sophie et võrdlused tema emaga ei lõppe iial. Bette on kolmekordne talent, olles võitnud kolm kuldgloobust, kolm Emmyt, kaks Grammyt ja Tony auhinna.