Marju Länikul (62) täitub suvel 45 aastat lauljakarjääri algusest, mil ta astus Eesti riikliku filharmoonia artistina suurele lavale. Kokku on aga Marju teadlikule lavatööle pühendunud juba 50 aastat. Mõni päev enne Eesti Vabariigi 102. aastapäeva andis president Kersti Kaljulaid Marjule Valgetähe V klassi teenetemärgi mitmekülgse panuse eest Eesti muusikasse. Presidendi vastuvõtule Viljandisse Marju kutsutud ei olnud, kuid nagu lauljatar heatujuliselt ütleb, küll jõuab kogu väljateenitu tema juurde varem või hiljem.

"Olen aastaid varem küll mitmel korral olnud kutsutud Eesti taasiseseisvumispäeva tähistamisele Kadrioru roosiaias," sõnab Marju. "Tunnustus teenetemärgi kujul tegi heameelt ja võttis silmadki niiskeks, tundlik, nagu olen. Märkamine annab igaühele jõudu ja visadust edasi minna."

Sinu emotsioonid on kindlasti endiselt laes!

Teenetemärgi andmine oli presidendi poolt liigutav samm – ei osanud seda praegu üldse oodata. Korra käis sellest mõte peast läbi paar aastat tagasi, kui mul oli juubel, aga et nüüd… (Muheleb). Ma ei tea sedagi, kes mind teenetemärgi saamiseks esitas, aga väga tänan seda inimest, neid inimesi või organisatsiooni. Mulle on palju öeldud, et Marju, sa oled teenetemärgi kuhjaga ära teeninud, oleksid pidanud selle ammu saama! (Heatujuliselt.) Hea tunne on.