Märtsi lõpul toimuva Tallinn Music Weeki üks eestvedaja, Erli Kasikov, saatis päringu Terviseametile, uurimaks, mida ja kas nad koroonaviiruse ohus peaksid ette võtma. Kasikov andis ametile teada, et üritusel osalevad sajad esinejaid üle maailma, sealhulgas üke kõneleja Hiinast ja üks bänd Itaaliast.

Üritusele on oodata osalejaid üle Euroopa, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast, Jaapanist ja Uus-Meremaalt. Kokku oodatakse festivalile ligikaudu 100 välisartisti 28 riigist (ca 400 inimest), 200 väliskülalist ja välismeedia esindajat, lisaks tuhatkond muusikahuvilist mujalt.

TMW esindaja küsis oma päringus Terviseametilt ettepanekuid, mida praeguses olukorras teha ja kas nad peaksid kedagi kutsumata jätma.

Uuriti ka, kas on võimalus, et korraldajad peavad äärmuslikul juhul ürituse üldse ära jätma.

Terviseametilt nad seni oma päringutele vastust saanud ei ole, ka on vastuseta Kroonika päring Terviseametile samal teemal, kuigi rahvusvahelise ürituse toimumiseni on jäänud vaid mõned nädalad.

Festivali korraldajate sõnul on neil homme plaanis partneritega sel teemal koosolek, pärast mida ollakse targemad, milliseid meetmeid kasutusele võetakse ja kuidas käitutakse nii väliskülaliste kui külastajate tervise huvides.

Seni on samal teemal avalikult sõna võtnud sotsiaalminister Tanel Kiik, kelle juhitav koroonaviiruse tõkestamise töörühm leidis eelmisel nädalal tehtud avalduses, et praeguses olukorras ei peaks kultuuriüritusi ära jätma. Ürituste korraldajatel soovitatakse lähtuda rangematest hügieeninõuetest, sh luua täiendavaid võimalusi käte desinfitseerimiseks, mida TMW korraldustiim homme ka arutab.