Bob Chapek on suurettevõtte seitsmes juht. Tema ametisse astumisel Disney aktsiad langesid 2%. Languse taga on juhi vahetus keset koroonaviiruse mõju maailma majandusele (Hiina kinoturg on suurim) ja Disney+ voogedastusplatvormi lansseerimine, mis on hetkel alles pooleli.

Bob Chapek pole senise karjääri jooksul rambivalguse kätte sattunud, kuid on Disney siseselt siiski tuntud mees. Eelkõige mainitakse temast kontekstis kui hästi töötavate meeskondade ehitajana. Varasemalt juhtinud mitmeid erinevaid divisione firmas sees, seal hulgas toodete müüki ja arendust ning hiljuti teemapargid ja hotellid.

Bob Chapek ja Bob Iger

Mees kasvas ülesse USA kesk-läänes ning armus Disney filmidesse noorena läbi perereiside Floridasse. "Kui ma kasvasin ülesse Hammondis Indiana osariigis, minu vanemad (II Maailmasõja veteranist isa ja kodune ema) viisid meid tihti puhkusele Walt Disney World parki. Sealt tekkis ka Disney vastu armastus, mis püsib kuni tänaseni. See noor poiss ei oleks kunagi osanud loota, et saab juhtida üle saja-aastast sedavõrd suurt ja olulist ettevõtet" rääkis Chapek enda intervjuus Variety'le.

Tänaseks 60-aastane mees on olnud abiellus üle neljakümne aasta enda kooliaegse kallimaga. Neil on kolm last ja kolm lapselast. Ta lõpetas Indiana Bloomingtoni ülikooli mikrobioloogia erialal kuhu lisas hariduse äri alal Michigani ülikoolist, kus aastal 2015 talle määrati audoktori kraad samal erialal. Enne tööle asumist Disney kompaniisse tegi reklaamitööd J. Walter Thompsoni (reklaamiagentuur) ettevõttes ja oli brändijuht firmas H.J. Heinz (toiduainete tootja).

Chapekil puudub igasugune loovusega seotud kogemus (filmid, multifilmid, seriaalid jms). Tema ümber ja lähedal töötavad Disney TV ja Disney meedia võrgustiku juht Peter Rice, Disney Television Studios juhataja Dana Walden ja Disney Studios loovdirektor Alan Horn, seega ei ole karta, et Disney nüüd võtaks drastilisi uusi suundi.

Bob Chapek

Mehe tugevuseks loetakse tema arusaamist klientide soovide ja vajaduste üle. Eelnevalt on mees alati suutnud ennetada vajadusi ning osanud mõelda ette, mida Disney CEO ametikohal on kindlasti vaja. "Ma kavatsen jätakate samade strateegiatega, millega Bob Iger 15 aastat tagasi alustas. Need on meid nii hästi teeninud." rääkis Chapek Bloomberg TV-le. "Meie tuumaks on ja jääb loov jutustamine. See ei muutu."

"Üks asi, mille võtan Bob Igeri tööst endaga kaasa - saa lugu paika ning kõik muu tuleb ise järgi."