Vaid päev enne maailmakuulsa laulja surma käis staar isiklik arst Christina Romete tema tervist kodus kontrollimas. Hiljem kohtus selgitas doktor, et tal oli lauljannaga üsna omapärane vestlus olnud, vahendab Mirror.

Staar oli arstile tunnistanud, et on taas jooma hakanud, kuid mõistad suurepäraselt selle tagajärgi. "Ma ei taha surra," meenutas Romete kohtus Winehouse'i kõhedust tekitavaid sõnu.

Lauljannale oli küll välja kirjutatud ravim Librium, et aidata alkoholi mõjudega võidelda, kuid vaimset nõustamist Winehouse ei soovinud. Muusiku suurim hirm oli nimelt, et kui ta laseb psühholoogil endaga tööd teha, siis kaotab ta oma loomingulisuse. "Ta oli üks kõige targemaid noor naisi, keda kohanud olen. Tal oli kindel eesmärk teha kõike täpselt oma tahtmise järgi, kaasaarvatud teraapiat. Sellega seoses oli tal väga konkreetne nägemus."

Arsti kirjeldas, et päev enne oma surma oli lauljanna taas veidi joonud, kuid mõistis, mida temaga räägiti. Tundus, et tal oli küll häbi, kuid jäi selle juures rahulikuks. Lauljanna olla selgitanud, et hakkas uuesti jooma 20. juulil, mis oli vaid kolm päeva enne surma.

Arst tõdes, et sai lauljannat suunata põhiliselt vaid suuliselt või kirjalikult jagatud nõuannetega. "Kirjeldasin, millist mõju alkohol ta kehale, depressioonile, südamele ja viljakusele avaldab."

Winehouse suri tahtmatult tekitatud alkoholimürgitusse. Tema surnukeha leidis ihukaitsja, kelle sõnul lauljanna veel eelmisel õhtul rahulikult telerit oli vaadanud. Politsei leidis Winehouse'i kodust kolm tühja viinapudelit. Lauljanna veres tuvastati 416mg alkoholi 100ml vere kohta. Juba üle 350mg peetakse surmavaks annuseks.