Pika aja järel taaskord ellu kutsutud bänd naaseb oma legendaarses koosseisus, kuhu kuuluvad Phil Collins, Mike Rutherford ja Tony Banks. Bändi tagasitulekust räägiti juba jaanuaris, aga alles nüüd said jutud kinnitust, kirjutas Mirror.

Fännid on juba kaua oodanud Genesisi naasmist. Viimati sai neid näha väga eduka kontserttuuri ajal 2007. aastal, mis tähistas nende 40 tegutsemisaastat. Nüüd antakse mitu kontserti Suurbritannias, mis toimuvad hiljem sel aastal.

Genesis läks esimest korda lahku 1996. aastal, et Phil Collins saaks oma soolokarjäärile keskenduda.

69-aastased Phil ja Mike esinesid koos eelmisel juunil, kui Mike'i teine muusikaline projekt Mike and the Mechanics saatis Phil Collinsit tema Still Not Dead Yet tuuril.

Eelmise aasta lõpus saatis Phil Collins fännidele esimesed võimalikud vihjed bändi kokkutuleku kohta, kui ütles: "Me oleme ikka lähedased sõbrad, seega kunagi ei või teada."

Huvitava muusikalise faktina saab Genesisi kohta välja tuua, et bändi praegune kõige kuulsam ja edukam liige Phil Collins alustas seal trummarina. Aga pärast solisti Peter Gabrieli lahkumist võttis Collins tema kohustused üle.

Phil Collins käis 2009. aastal noa all, kui kohendamist vajas tema selgroolüli. Operatsiooni käigus said vigastada närvid tema käes, mille tõttu ta ei saanud enam trumme mängida. Kuid alati, kui seda on vaja teha, istub trummide taha tema 18-aastane poeg Nicholas.