Nüüd on Terviseameti nõuanded korraldajatele ja festivali partneritele edastatud ning lõplik otsus olemas. Festival ära ei jää.

Kohtumise eesmärk oli jõuda ühisele arusaamale selles, kuidas parandada hügieenimeetmeid nii festivali ajal kui ka üleüldiselt Tallinna muusika- ja kultuurisündmustel.

Kahe tuvastatud nakatunuga Eesti ei ole praegu riskipiirkond. Tervishoiusüsteem on tugev, valvas ja valmis tegutsema. Eesti fookus on praegu ennetustegevusel ning korraldajad soovivad tagada festivali toimumise riiklikult sätestatud põhimõtete järgi. Praegu ei ole kehtestatud piiranguid avalikele üritustele ja kogunemistele, aga TMW soovitab kõigil, kes on TMW-le eelneval kahel nädalal viibinud riskipiirkondades Hiinas, Põhja-Itaalias (s.h. Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piemonte), Iraanis, Jaapanis, Singapuris ja Lõuna-Koreas kaaluda tänavusel festivalil mitte osalemist.

Eesti Vabariigi valitsus on juba teinud samme selleks, et meie riigi ja pealinna väravad maailma – Tallinna Lennujaam ja Tallinna Sadam – oleks kaitstud. Selle nimel paigaldatakse lennujaama ja sadamasse termokaamerad, et tuvastada võimalikke nakatunud reisijaid. Tallinna hotellid ja restoranid on saanud Terviseametilt juhtnööre ning TMW järgib samuti Terviseameti soovitusi, mis puudutavad rangemat sanitatsiooni režiimi festivali üritustel, sealhulgas õhtustel kontsertidel ja konverentsil. Koostöös turvapartnerite ja meditsiiniteenuste pakkujatega Meeskond ja Eldred hoolitseme selle eest, et festivali toimumispaikade läheduses oleksid meditsiiniekipaažid ja saadaval desinfitseerimisvahendid.

Kohtumisel osalesid TMW esindajad, Turismiamet, Kultuuriministeerium, Tallinna Linnavalitsus, Tallinna Lennujaam, Telia, TMW turismisektori partnerid GoTravel ja Nordic Hotel Forum, toimumispaikade esindajad Telliskivi Loomelinnakust, Noblessnerist ja Eesti Kunstiakadeemiast, programmipartnerid muusikatööstuse organisatsioonidest Music Estonia ja Live Music Estonia ning tervishoiu ja turvateenuste partnerid Meeskond ja Eldred. Suur tänu Terviseametile, kes meiega ühines ja nõu andis!