"Mulani" lugu räägib naisest, kes teeskleb, et ta on mees, võitlemaks isa asemel Hiina imperialistlikus armees, kirjutas BBC.

1998. aasta animaversioonis, mis põhineb Hiina legendil "Hua Mulan", tekkis kindral Li Shangil tugev side Mulani meessoost alter-ego Pingiga. Kui aga Mulani isik paljastati, jätkus kahe tegelase vaheline suhtlus ülema-alluva suhtest sügavamal tasandil.

Arvestades Hollywoodis viimastel aastatel toimunud paljastusi, tundis produtsent Jason Reed, et sellist suhtedünaamikat ei saa ekraanil näidata.

"Ma arvan, et #MeToo liikumise ajal tekitab väejuht, kes on samas ka alluva ihaldusobjekt, väga ebamugava olukorra ja me arvasime, et see ei ole sobilik," ütles Reed.

"Me jagasime uues versioonis Li Shangi kaheks. Üks on komandör Tung, kes on Mulanile surrogaat isa ning mentor terve filmi vältel. Teine on Honghui, kes on armees Mulaniga võrdsel positsioonil."

Originaalversioonis andis Li Shangile hääle DB Wong. Lauluhääle eest vastutas Donny Osmond ning Jackie Chan dubleeris karakteri hiina keelde.

Li Shang ja Mulan

Mitmed fännid aga kergitavad karakteri eemaldamise osas kulme, kuna nende arvates ei olnud Mulani/Pingi ja Li suhtes midagi sobimatut.

Fänn ja kunstnik Kala Elizabeth kirjutas Twitterisse: "Li Shangi karakteri süžeejoon põhinebki sellel, et ta saab aru, et Mulan ei ole temast madalamal, kuna on naine. Ta õpib ja kasvab koos temaga. Tundub nagu mehed võiksid sellest loost ka ise õppida?"

Teine kasutaja Sam the Great tõi välja, et Li Shang on biseksuaalne kangelane, kes ei kasutaks kunagi ära oma positsiooni, et end Mulanile peale sundida. Väejuht hakkab naisele lähenemale alles siis, kui Mulan armeest lahkus.

Disney kõigi aegade kõige kallim live-versioon "Mulan" esilinastub juba sellel kuul, 27. märtsil. Hiina esilinastus on koroonaviiruse tõttu ära jäetud.