"Shakedown"

Aastas üle 42 miljardi külastuse koguv veebikeskkond PornHub astub teiste suurte meediaettevõtete jälgedes ning on võtnud plaani enda sisu laiendama hakata. Hetkel pea täielikult täiskasvanutele mõeldud pornofilmide platvorm on varem tuntud kui koht, kust näiteks piraatfilme vaadata, sest intiimse sisu tõttu videosid ei jagata sotsiaalmeedias ega mujal, mistõttu on raskem leida keelatud sisu.

Filmitegija ja kunstnik Leilah Weinraub on teinud dokumentaali nimega “Shakedown". Tegemist on mitte fiktiivse narratiiviga queer meeste ja naiste eludest Los Angelese stripiklubides. Weinraubi enda filmitud kaadrid läbi viieteistkümne aasta pakub konteksti vähe räägitud teemal. See on humoorikas, sensuaalne ja informatiivne pilguheit suurlinna subkultuuri kardinate taha.

Grasshopper on filmi ametlik levitaja ning alates tänasest kuni märtsi lõpuni on film täiesti tasuta vaadatav. Peale seda liigub Criterion Channel kanalile ning lõpuks iTunesi keskkonda.

"Shakedown"

"Täna on hea võimalus selliseid filme avaldada. Kunstiline ruum on selleks valmis, inimesed on rohkem avatud ning meil on mitmeid avatuid platvorme valmis erinevaid lugusid jutustama." ütles Weinraub enda intervjuus Variety'ile. Lisas sinna, et tema lootuseks on haarata just veebilehe naiskülastajaid.

PornHub pole kunagi avalikult eristanud kasutajaid sugude järgi, kuid nende muud näitajad on jahmatavad. Neil on 115 miljonit külastust päevas, 39 miljonit unikaalset otsingut aastas ning 1,36 miljonit tundi uut sisu lisatud iga aasta.

Weinraub ja Pornhub on varemgi koostööd teinud. Naine juhtis nende brändi Hood by Air, mida isegi esitleti New Yorgi Fashion Week raames. "See on osa meie suuremast püüdlusest toetada kunstnikke. Me tahame olla platvorm, mida kunstnikud ja erinevad loojad saaksid kasutada." ütles PornHubi brändijuht Alex Klein. "Me oleme näinud suurt tõusu kunstnikke hulgas, kes kasutavad meie platvormi, sest Youtube või Vimeo kasutajatingimused ei luba näiteks alastust või seksi. Meie jaoks on see siiski esimene kord kui lubame täispikka filmi ning oleme selle üle elevil.".