Kristjan Pihl naasis veebruari lõpus Põhja-Itaalist, kus just siis asjad seal hulluks minema hakkasid. Ehkki Kristjanil haigusnähtusid polnud, otsustas ta end vabatahtlikult eraldada, kirjutas Menu.

"Appi! Noor terve mees peab üksi hakkama saama soojas ilusas korteris kaks nädalat, omades wifit, mobiili ja läpparit (ja e-poodlemise võimekust). Tõeline kriis ja õudukas...," kommenteeris Kõusaar.

Uuriva ajakirjanduse saade otsustas koroonaviiruse taustal sellest ka loo teha, näidata, kuidas Pihl sellel "raskel" ajal hakkama sai.

Kõusaar aga ei võtnud seda positiivselt vastu, sest eetriaega võib ka millegi muuga täita.

"Ma tõesti ei tea, kas eetriaja täitmiseks peab midagi nii vaimuvaest ja eluvõõrast produtseerima. Nagu mõnitus päris kriisi all kannatajatele, olgu see ükskõik mis," sõnas ta.

Kõusaar jätkas: "Siin on veel see aspekt - et lihtsalt juhuslikult oli ka ilus ja puhas pesa isolatsiooniks. Sunnitud karantiin kuskil lennujaama putkas või odavas hotellitoas oleks midagi muud. Või kohas, kus puudub internet ja ei saa ka endale raamatulaadungit kaasa võtta vms. Ei pea olema palju kujutlusvõimet, et taibata, et meile pakutud situatsioon väga traagiline küll polnud."

"Aga isegi, kui on nö sunnitud olek - et teisi mitte nakatada - siis see hala, sorry, on kohatu," rõhutas Kõusaar.

"Kuulasin just hommikul saadet saudi naisõiguslasest, kes juba kaks aastat üksikkongis istunud ilma kohtuotsuseta, keda on ka piinatud jne;..... nojah. Ma arvan, et see saatejupp oleks mulle jabur tundunud ka ilma selleta, aga lihtsalt värske kontrastne näide," lausus Kõusaar ja tõi välja, et Pihli olukorras kriisikeskust tülitada on naeruväärne.

Kristjan Pihl luges Kadri Kõusaare Facebookis toimunud diskussiooni läbi ja ütles: "Tänan sisuka kriitika eest. Homme proovime paremini."