Orbudekodu stseenid võeti tegelikult üles vaimuhaiglas. Võttepaigaks sai Northamptoni riiklik haigla, mis on Massachusettsis asuv hüljatud hullumaja. Välivõtted tehti Ventfort Halli mõisas ning osa lokatsioone oli ka New Hampshire’s ja Maine’s.

2. Kirjanik küsis oma pojale rolli. Filmi aluseks olnud samanimelise raamatu ja ka stsenaariumi autor John Irving tahtis, et tema poeg Colin mängiks filmis Wally Worthingtoni. Filmi tootmisse jõudmine võttis aga üle 10 aasta aega ning selleks ajaks oli poeg juba osatäitmiseks liiga vana. Lõpuks astus Colin üles linnapea Winslow’na, kirjanikuhärra ise aga tegi pisirolli jaamaülemana.

„Siidrimaja reeglid“

3. Peategelase Homeri parima sõbra Wally Worthingtoni prototüüp on osaliselt Irvingu bioloogiline isa. Nii nagu filmis, tulistati ka Irvingu isa II maailmasõja ajal Birma ehk tänapäevase Myanmari kohal alla, ent erinevalt Wally’st jäi ta ellu. Väidetavalt ei ole Irving isaga kunagi kohtunud.

4. Kuldgloobusele nomineeritud Tobey Maguire sai peategelase rolli tänu sellele, et tema parim sõber Leonardo DiCaprio ütles sellest ära. Homerina kaaluti veel Ethan Hawke’i, Edward Nortonit, Ryan Philippe’i, Joseph Gordon-Levitti, James Francot, Jake Gyllenhaali, Paul Walkerit, Mark Wahlbergi, Matt Damonit ja Ben Affleckit.

5. Algselt pidi „Siidrimaja reeglid“ lavastama Kanada filmirežissöör Philip Borsos, kuid ta suri enne filmile finantseerimisallikate leidmist. Režissöörina hõigati välja ka Michael Winterbottom, aga mees oli kannatamatu kogu protsessi venimise pärast ja töö jäi katki. Lavastajakohta pakuti Tšehhi režissöörile Jan Sverákile, aga too keeldus ning lõpuks lavastas linateose kolme Oscari nominent Lasse Hallström.

„Siidrimaja reeglid“

6. Naispeaosatäitja Candy Kendallina kaaluti Liv Tylerit („Sõrmuste isanda filmid“, „Armageddon“) ja Tori Spellingut („Beverly Hills“, „Õudne film 2“). Lõpuks sai rolli Oscari-võitja Charlize Theron („Mad Max: Raevu tee“, „Plahvatuslik blond“).

7. Väga erinevad vanusepiirangud naaberriikides. Kui Inglise kinodes lubati „Siidrimaja reegleid“ vaadata vähemalt 12-aastastel, siis Iiri tsensoritelt teenis linateos märke „Alla 18 keelatud“.