Kroonika kutsus kõiki koos saate detektiividega nuputama - kes on need inimesed maskide all.

Detektiivideks, kes „Maskis laulja“ stuudios saate ajal osalejaid paljastada üritavad, on Krista Lensin, Ženja Fokin, Brigitte Susanne Hunt ja Mart Juur – just nemad arutlevad võimalike vihjete ja tähelepanekute põhjal erinevate variantide üle, et suurim saladus paljastada.

„Maskis laulja“ formaat on loodud Lõuna-Koreas, kuid telesensatsiooniks sai see Ameerikas nime all „The Masked Singer“. Tänaseks on show eetrisse jõudnud enam kui veerandsajas riigis ning saavutanud vaimustava publikumenu terves maailmas. Eestis jõuab „Maskis laulja“ TV3 eetrisse koostöös teleproduktsioonifirmaga Ruut, mille peaprodutsendi Kaupo Karelsoni kinnitusel on tõepoolest tegemist uue reitingufenomeniga. Karelsoni sõnul on saate eripäraks salastatus, mis muudab selle vaatamise põnevaks ning paneb absoluutselt kõik uudishimulikult küsima - kes siis ikkagi on need inimesed, kes end kostüümides peidavad?

Staaride osalemine teleshow´s on täiesti salastatud, isegi nende pereliikmed ei tea, et nad võivad mõne kostüümi sees olla, rääkimata saatejuhist või detektiividest. Etteaste põhjal hääletab stuudiopublik igast saatest ühe osaleja välja ning staar peab oma identiteedi paljastama.

Vaata kõiki etteasteid siinsamas taas!

1. RING - kolm duelli, millest selgub iga duelli võitja ja kaotaja. kaotajal tuleb teha 2. ringis veel üks etteaste ja selgubki, kes peab maski peast rebima.

1. duell – PILV vs JÄÄR

PILV - "Hey, Brother"

JÄÄR - "Fly Me to the Moon"


Võitis JÄÄR

2. duell – LÕVI vs VANAPAGAN

LÕVI – "Hea tuju laul"


VANAPAGAN - "White Wedding"

Võitis LÕVI

3. duell – JONNIPUNN vs LILL

JONNIPUNN - "I Put a Spell on You"


LILL - "Over the Hills and Far Away"

Võitis LILL

2. RING - uue etteaste tegid eelmise ringi kolm nõrgemat

VANAPAGAN - "Here Comes the Sun"


PILV - "Kiki, Miki"

JONNIPUNN - "24K Magic"

Maski pidi peast rebima Vanapagan, kelleks osutus Jaanus Nõgisto!

„Maskis laulja“ detektiivid olid üllatusest pahvid. „Küll on ikka äge, kui keegi sind niimoodi jalust lööb!“ oli vaimustatud Krista Lensin. Brigitte Susanne Hunt võrdles olukorda Agatha Christie krimilooga, mille lõpp on alati uskumatult etteaimamatu ja üllatav.

Saate ajal olid detektiivid vihjeklipi põhjal arutlenud, et sumeda sensuaalse hääle taga võiks olla spordiga seotud inimene ning pakkusid kostüümis peitujaks Allar Levandit, Toivo Asmerit, Martin Müürseppa, Mati Alaveri ja lõpuks ka Rauno Pehkat. Nähtud spordivihje taga oli fakt, et muusiku ja režissöörina tuntud Jaanus Nõgisto tuli noores eas NSVL meistriks purjetamises. Lisaks olid vihjeklipis viited saatele „Kaks takti ette“, mille režissöör Nõgisto oli ning ansamblile Ruja, kus ta kaasa tegi, samuti oli vihjatud ka Jaanus Nõgisto Valgetähe V klassi teenetemärgile.

Nii vaatajad kodudes kui ka detektiivid stuudios püüavadki kostüümidesse peidetud osalejate isikutele jälile jõuda pühapäeviti ning selleks jagatakse iga saate jooksul ka põnevaid vihjeid. Need võivad peituda nii laulu pealkirjas, sõnades kui ka kostüümis või mõnes rekvisiidis. Etteaste põhjal hääletab stuudiopublik igast saatest ühe osaleja välja ning staar peab oma identiteedi paljastama, võttes show lõpus maski peast - alles sel hetkel saavad kõik teada, kes oli laulja maski taga! On see mees? On see naine? On ta muusik? Või hoopis poliitik või sportlane?

Show´s astuvad saadete jooksul lavale Jäär, Putukas, Jonnipunn, Sõdalane, Lill, Vanapagan, Lõvi, Silmamuna, Pilv ja Rott. Lugejaid said rääkida kaasa. Loe, milliseid nimesid erinevate maskide all peidus olevat arvati!