Järgnevad 12 üle viiekümne aastast Hollywoodi tähte on vastupidanud meelelahutustööstuse sunnile kirurgi abil parem välja näha. Nad on kasutanud, kas loomulikku vahendeid või on neile antud niivõrd head geenid, et nad ei pea oma välimuse pärast muretsema.

Mõned on nooremas eas küll ühtteist kasutanud, aga see oli üks kord ja neile kuidagi ei sobinud, kirjutab Purple Clover.

EMMA THOMPSON, 60

"Ma ei kavatse end mudida," sõnas Inglise näitleja 2011. aastal, kui ta 52-aastasena asutas ilukirurgia vastase liiga. Nüüd, 60-aastasena, on ta sellest lubadusest kinni pidanud ja näeb ikka võrratu välja.

Emma Thompson

JULIANNE MOORE, 59

Oscari võitnud punapea on aastakümneid kinoekraanidel meid lõbustanud. Naise edule ehk aitab kaasa ka tema naturaalselt kaunis välimus, mida ta ei ole kasvavate ilustandardite tõttu muutnud.

"Mõne erandiga paistavad paljud inimesed nagu nad oleksid ilukirurgi noa all käinud. Nad ei näe kuidagi nooremad välja. Vanus on eluaja pikkus, seotud teekonnaga, mida me ette võtme."

Julianne Moore

JAMIE LEE CURTIS, 61

Kunagine ühekordne kisakuninganna, kes tegi oma filmidebüüdi 1978. aasta õudusfilmis "Halloween" võitleb nüüd hirmu vastu vanaks saada.

"Jube lausa, et me kasutame vananemise vastu sõna "anti". Vananemine on inimevolutsiooni puhas vorm. Surm, maksud ja vananemine. Me kõik vananeme, muutume õrnemaks, pehmemaks ja leebemaks."

Jamie Lee Curtis

LAUREN HUTTON, 74

Tema hammaste vahe ei saanud talle modellikarjääri alguses saatuslikuks. Ta hindab loomulikku vananemist kosmeetilisele kohendamisele.

"Meie kortsud on möödunud aastate medalid," sõnas Hutton. "Nad on need, mille me oleme läbi elanud, ja kes me tahame olla. Ma ei usu, et ma lõikan oma nägu kuna, sest, kui ma olen seda juba kord teinud, siis ma ei tea kunagi, kus ma olen olnud."

Lauren Hutton

JODIE FOSTER, 57

Endine lapstäht ja kahekordne Oscari võitja ei kavatsegi kosmeetilise kirurgia abil noorust tagasi võita.

"Minu jaoks on see enesepildi asi," on Foster öelnud. "Ma eelistan, et keegi ütleb, et "hei, tal on kole nina" kui et "hei, tal on kole ninaoperatsioon"."

Jodie Foster

STEVE NICKS, 71

Kokaiin ning teised harilikud narkootikumid ei mõjunud lauljannale nii halvasti kui üks Botoxi süst.

"Botoxi tõttu näevad kõik välja nagu saatana lapsed. Te peaksite mind kinni siduma, et ma seda uuesti teeksin."

Stevie Nicks

JULIA ROBERTS, 52

Raske uskuda, et ajakirja People poolt lausa 11 korral maailma 50 ilusaima inimese hulka valitud näitleja pidas kunagi vajalikuks Botoxit kasutada.

"See ei sobinud mulle," ütles Roberts hiljem, kirjeldades, kui jube ta külmunud-näos sündroomiga välja nägi. "Mul on kolm last, kes peaksid teadma, mis emotsiooni ma parasjagu tunnen, kui see emotsioon mul on."

Julia Roberts

SIGOURNEY WEAVER, 70

Kolmekordsele Oscari nominendile pole tulnukale otsa vaatamine sugugi nii jube kui Botoxiga silmitsi seismine.

"See on minu jaoks jube," ütles ta kord ühe intervjuu ajal. "Mulle meeldib vanemaks saada. Minu jaoks ei ole midagi paremat kui 70. aastates naine, kes on elujõudu täis ja kes on ikka veel kasulik. Ma ei märka kunagi inimese näos tema vanust. Ma vaatan inimese tervikut."

Sigourney Weaver

INÉS DE LA FRESSANGE, 62

Pariisi modell ja moedisainer sõnas, et tema ilurutiin koosneb neljast etapist: kaitsev päevakreem, Diori Creme Apricot küünekreem, mitte päike ja palju und. Botox ja kosmeetiline kirurgia sinna nimekirja niipea ei satu.

"Ma kardan, et ma ei tunneks end lihtsalt ära," ütles ta kord London Evening Standardile.

Ines de la Fressange

DIANE KEATON, 74

Mitmekülgne näitlejanna oskab meid naerma ja nutma panna, aga ilukirurgiale vastupanemine pole talle sugugi probleem.

"Ma lihtsalt ei tea, kas ma tahan sellega jamada," ütles ta enne seda kui 70 sai. "Mõte on selles, et ükskõik, mida sa ka ei teeks, me saame kõik kord vanaks ja sa ei ole siin igavesti. Kuidas sellega hakkama saada? Kuidas sa end siis hästi tunned?"

Diane Keaton

SALMA HAYEK, 53

Mehhiko kaunitar on tunnistanud, et võitleb agaralt kiusatuse vastu Botoxit kasutada. "Uskuda mind, see on mind ahvatlenud, aga ma olen vastu pidanud. Mõelge, mis juhtub teie lihaste ja nahaga, kui olete haige olnud ning mitu päeva ei liiguta. Kõik atrofeerub. Lisaks, kui sa tuimestad ühe lihase oma näos, siis peavad teised lihased seda asendama. Ja kui sa ükskord seisma jääd, siis milline see kõik välja näeb?"

Salma Hayek

CHARLOTTE RAMPLING, 74

Rahvusvaheliselt tunnustatud Briti näitleja palub kõigil, kes kaaluvad iluoppe, natuke rohkem kannatust.

"Sa pead ootama. Alati tekib üks jube hetk, kui su nägu hakkab muutuma, ja siis sa tahad ilukirurgi abi. Aga kui sa teed selle muutuse läbi, see võib kaua kesta, kuni kümme aastat, siis sa saad aru, et sa oled kasvanud vana näos sisse."

Charlotte Rampling