Hensugusta selgitas mõned päevad tagasi oma sotsiaalmeedia kontol, et siis, kui nemad reisile suundusid, polnud olukord Eestis ega mujal maailmas veel sugugi nii keeruline. "Me läksime 10 päeva tagasi, siis oli see aeg, kui Mart Helme ütles, et tehke viinasokke. Asi ei olnud nii tõsine. Me ei oleks läinud kui asi oleks olnud nii tõsine. Tulime nii ruttu tagasi, kui võimalik."

Ebakindlus on muidugi oma rolli mänginud ning Hensugusta tunnistas, et hirm koju mitte pääseda, oli päris korralik. "Mul on närvid nii läbi, mul on mitu magamata ööd seljataga selletõttu, et ei tea, kas koju saab ja me oleme Finnairiga osa viimastest, mulle tundub."

Aga nüüd on ta koju saanud ning tuju on muutunud.

"Olen autos teel Tartu poole ja ülimalt õnnelik," ütles ta Kroonikale eile õhtul ning lisas, et lennujaamad on väga tühjad.

Kummikinnastega teda läbi ei otsitud, kuid ta pidi paljude teiste kombel ankeedi täitma ja kuulas loengut.

"Tallinnas anti ankeet kätte algul. Edasi oli termokaamera ja mitu kaitseväe stiilis naist, kes pidasid kõigile reisijatele loengu, mis seis on ja kuidas käituma peab," ütles ta.

Hiljuti naasis Ameerikast koju ka tõsielusaates "Rannamaja" kaasa teinud Merylin Nau. Ta oli pikalt USAs, kuid otsustas riskide maandamiseks koju tulla.