"Olin Austrias kui see jama Aasias pihta hakkas ja kaalusin oma variante. Euroopa ja USA kontaktid pidasid tookord seda kaugeks hiina privaatprobleemiks. Singapur registreeris aga juba siis oma nakatunuid ja võeti kasutusele ranged reeglid."

Liisi sõnul on Singapur olnud viirusega võitlemisel edukas kuna Singapuril on ulatuslik ravivõimekus ja kogemus tänu aastatetagusele SARSI kogemusele, lisaks ei saa Singapur riigi turvalisusele ja majandusele lubada suuri möödalaskmisi, mistõttu voetakse viiruse leviku tõkestamist väga tõsiselt. Ka Maailma Tervishoiuorganisatsioon toob Singapuri teistele riikidele näiteks.

"Siin ringleb nali et Singapuris teavitab valitsus sind enne sinu koroonaviirusest kui sa sellest ise teadlik oled, sest nii täpne ja karm on nende haiguskollete ja levitajate jälgimine.“

Liisi enda sõnul pole ta elu palju muutunud - ta hoiab tütart vabatahtlikult eelkoolist kodus kuna neil on lihtsalt koos hea. Tütrel on lisaks hiinakeelsele eelkoolile ka laulustuudio ja vehklemistreeninguid - neid laseb Liis tal ise valida kas ja millal minna. Beebi on rinnapiimal, see pakub kaitsvaid antikehasid. Liis püüab aega veeta ka merel - nii saab mõtte mujale.

Sotsiaalmeedia paanikat Liis enam jälgida ei taha. Eesti Presidendi teateid Liis aga loeb ja talle meeldib tema kommunikatsioon.

Ettevõtjana Liisi elustiil ei peatu ja tööd on praegu hoopis juurde tulnud. "Tegelen oma klientide ja partnerite muredega, lepinguid on üles öeldud mitmes riigis, teenuste tarne on aeglane.. kõik me kannatame omamoodi aga kõik ka võidame, sest sellist järelemõtlemisaega on vaja." Liis soovitab ennekõike paanika lõpetada, sest see vaid pikendab agooniat. Praegu on tema sõnul aeg vaadata endasse ja oma pere ja laste silmadesse ning olla õnnelik et meile on antud see hetk koos olla ja nii mõnegi eluaspekti üle järgi mõelda, mida siiani nii iseenesestmõistetavana oleme võtnud. "Samuti on hea võimalus rahvusena ja rahvusvaheliselt näidata, et vastupidiselt ootustele on see hoopis meie säravaim hetk. Hetk mil saame aru, et kannatame selles olukorras koos ja seeläbi mõistame ning toetame üksteist nii nagu seda veel nähtud pole. Usun, et me tuleme sellest kõik välja tugevamatena. Ja immuunsematena," on Liisi sõnum oma riigile ja rahvale.

Jaga
Kommentaarid