Euroopa ringhäälingute liit (EBU) teatas Twitteri vahendusel tehtud avalduses, et nad on teadlikud, kui väga tänavu ärajäävat lauluvõistlust jäädakse igatsema, ning kuigi nad ei saa võistlust ennast korraldada, siis mängitakse sinna kvalifitseerunud lugusid erinevatel platvormidel.

Võistlusreeglite tõttu, mis ütleb, et lauluvõistlused olevad laulud ei tohi alla avaldatud enne 1. septembrit võistlustele eelneval aastal, tähendab, et uuel aastal peavad seal üles astuma uued laulud.

Uudis tuleb raskelt nendele riikidele, kes lootsid oma tänavused laulud järgmisel aastal võistlustulle saata. Näiteks Bulgaaria, kelle laul on ametlikus ennustustabelis esimesel kohal ning kelle võiduvõimalust hinnati 12-protsendiliseks.

EBU lisas, et riigid saavad ise valida, kas nad saadavad võistlustulle uue artisti või selle aasta võitja, vaid laul peab uus olema.

Eesti Laulu peaprodutsent koos ERR-iga on juba öelnud, et Uku Suvistele, kui ta otsustab uuel aastal esineda, kingitakse juba koht poolfinaalis. Nüüd on Uku asi otsustada, kas ta tahab võistluskarusellil nii ruttu taaskord üles astuda või mitte.