Berit selgitab, et esiteks pikendab Hispaania valitsus eriolukorda 12. aprillini, mis on tema arvates ka mõistlik, arvestades sealset keerulist situatsiooni. "Teiseks soovisid minu vanemad väga juba koju tulla ja meil Sebastianiga oleks seal veidi kurb olnud kahekesi isolatsiooni jääda - keegi ei tea ju hetkel, kaua see kõik veel kesta võib," selgitas ta, miks otsustas kojutuleku kasuks.

"Ka meie urbanisatsiooni aladel kõndisid politseinikud ringi ja kontrollisid, et inimesed õuealal ei oleks, seal võetakse liikumiskeeldu ikka väga tõsiselt - ja tegelikult see kõik ongi väga õige ja vajalik! Lihtsalt kodus on meil see privileeg, et saame vähemalt oma aias olla õues ja toimetada," selgitas ta kojutuleku plusse.

Kojutulek polnud aga päris tavapärane: "Lennujaama sõitmiseks pidime kõik eraldi taksod tellima, sest seal võib taksos istuda ainult üks reisija. Laps õnneks võis koos vanemaga olla. Ehk et meile tuli järele kolm suurt taksobussi nelja inimese peale, istuma pidime viimases reas, et oleks maksimum distants juhist. Kõigil olid ees maskid, käes kindad. Sõit lennujaama oli rahulik, liiklust oli, aga kindlasti oluliselt vähem, kui tavapäraselt," selgitab Berit.

Ta kirjeldab, et lennujaam oli täiesti tühi ning sel ajal toimuski vist ainult nende lennu check-in: "Järjekorras paluti seista nii, et oleks minimaalselt 1 meeter vahet inimestel. Ka bussid, mis meid lennukile viisid, käisid mitu korda - neid ei tuubitud täis, vaid lasti korraga ainult teatud arv inimesi, et me saaks üksteisega distantsi hoida."

Ka lennukis olid enamus inimesi maskides ja kinnastes, osadel lihtsalt ei õnnestunud neid enam kuskilt saada. "Nordica pakkus värsket singi-juustu croissanti ja vett. Lend sujus väga hästi, vahepeal tehti tankimispeatus Belgias 20 minutit," kirjeldab ta kojusõitu, mis päris tavapärane ei olnud.

Berit räägib, et ka Tallinna lennujaam oli nende saabudes tühi, ainult nende lennu inimesed liikumas. "Täitsime liikumispiirangu kinnitused ning igaüks oma koju."

Ja nüüd? "Nüüd siis oleme minimaalselt 14 päeva kodus karantiinis, toiduga õnneks muret ei ole - SmartFOODi teenus töötab väga kenasti. Igal hommikul toob kuller kontaktivabalt kogu päeva värske ja tervisliku toidu ukse taha, nii et toidupoodidesse meil asja pole," räägib ta, millised järgmised kaks nädalat välja näevad.

"Praegu on siin Eestis ilm ka kuidagi rõõmsam - Hispaanias on küll muidugi palju soojem, aga millegipärast otsustas ilmataat just koroonakriisi ajal, et oleks aeg kevadiseks vihmaperioodiks, seega jah, hetkel tundub küll, et koju tulek oli väga õige otsus," on ta rõõmus.

Foto: erakogu