Netflixi lähemalt uurides selgus, et ongi nimekirja tekkinud “Altered Carbon: Resleeved” nimeline animafilm ja panin treileri käima. Esimene mulje oli selline “meh” ehk ei midagi erilist, kuid samas ei olnud ka kõige hullem ja seetõttu lisasin selle oma nimekirja. Järgmisel õhtul suutsin siis lõpuks ka suuremale lapsele augu pähe rääkida, et ta minuga koos uut “Altered Carboni” filmi vaataks ning filmiõhtu võis alata. Algus koheselt pakkus mitmeid positiivseid üllatusi ja oli paljulubav.

"Altered Carbon: Resleeved"

Õnneks pole “Altered Carbon: Resleeved” filmil otseselt mingit seost “Altered Carboni” sarjaga. Režissöörideks on Takeru Nakajima ja Yoshiyuki Okada, mõlemad küll üpriski tundmatud nimed minu jaoks, kuid nende tööde hulgast leiab mitu videomängu, sealhulgas ka populaarse Fire Emblemi erinevad mängud. Filmi käsikirja autoritel Dai Satôl ja Tsukasa Kondol on juba pikem resümee ette näidata, kust leiab lisaks TV sarjadele ka “Resident Evil: Revelations 2” nimelise videomängu.

Takeshi Kovacsile on hääle andnud Ray Chase. Jah, seesama näitleja luges sisse ka “Borderlands 3-s” Rhys’i osa ja “Final Fantasy XV-s” räägib tema häälega Noctis, aga need on kõigest ainult paar näidet mehe aukartustäratavas resümees. Sama muljetavaldav kogemustepagas on ette näidata ka Elizabeth Maxwellil (Ghost in the Shell: The New Movie, Dragon Ball Super, Attack on Titan, Just Cause 4, Astral Chain), kes loeb sisse Gena osa. Väikesele Hollyle on hääle andnud Brittany Cox (Fire Emblem: Three Houses, Nancy Drew: Midnight in Salem).

"Altered Carbon: Resleeved"

“Altered Carbon: Resleeved” tegevus toimub 2131. aastal ehk aasta pärast Strongholdi sündmusi, mille käigus Quellcrist Falconer ja Takeshi õde Reileen (väidetavalt) surma said. Tänu sellele ja korralikule sissejuhatusele sobib see vaatamiseks kõigile, sõltumata sellest, kas sa oled raamatuid lugenud või Netflixi “Altered Carbon” seriaali vaadanud.

"Altered Carbon: Resleeved"

Loost endast lühidalt nii palju, et Yakuza boss Tanaseda Hideki palkab Takeshi ühte juhtumit uurima ning nii leiabki mees ennast peatselt Latimeri nimeliselt planeedilt noort tätoveerijat Hollyt kaitsmas. Holly on Mizumoto klanni liige ja püha pärimistseremoonia läbiviija, kuid keegi üritab temast iga hinna eest vabaneda ja saadab ninjad teda tapma. Kuna Holly vastu tunneb huvi ka CTAC on Takeshi sunnitud tegema koostööd CTAC-i sõduri Genaga. Üheskoos asuvad nad juhtumit uurima, mille käigus tuleb nii mõnigi vandenõu avalikuks.

Nagu juba eespool kirjutasin, siis kohe alguses pakkus film positiivseid üllatusi. Maailm ja tegelaskujud olid lahedad ning mis peamine - Takeshi on täpselt selline Envoy nagu ta olema peaks. Selline nagu ta raamatutes ja Netflixi “Altered Carboni” esimeses hooajas oli, mitte loll pehmo nagu teda teises hooajas kujutati.

"Altered Carbon: Resleeved"



Ühesõnaga on filmi loojad kogu selle maailma ja sealhulgas ka Yakuza teema ja Takeshi olemuse ülihästi ära tabanud. Võimalik, et siin tuleb mängu ka filmi loojate päritolu, sest nad tunnevad enda kultuuriruumi kindlasti paremini kui “Altered Carboni” sarja looja Laeta Kalogridis.

Ette võiks filmile heita ehk ainult seda, et toimuv oli vahepeal natuke liiga etteaimatav. Samas, pean tunnistama, et mul ei tekkinud siin puhul siiski kordagi tunnet nagu teose loojad peaksid vaatajat nüüd rumalaks või mis veel hullem, kujutaksid ekraanil olevaid tegelasi idiootidena (tüüpiline probleem viimasel ajal erinevate filmide ja sarjadega, eriti Netflixi toodangu puhul). Vastupidi, kui sa suutsid järgmise sammu ära arvata, siis ekraanil olev Takeshi tabas selle samuti ära, ta lihtsalt ei räägi sellest veel. Enne on vaja ju oma oletusi ka kontrollida. Ehk siis Takeshi kurikuulus intuitsioon töötab siin filmis ideaalselt.

Kuna vaatasin filmi ingliskeelse audio ja subtiitritega, siis üsna kiirelt hakkas silma häirima, et subtiitrid ja audio ei klapi omavahel. Huvitav kas keegi pole seda kontrollinud või milles probleem? Ühesõnaga mingil hetkel hakkas see ikka väga häirima ja pidin subtiitrid välja lülitama. Kuna sellel filmil on ilusti olemas ka jaapanikeelne audioversioon, siis suuremad jaapanipäraste animafilmide fännid saavad selle sisse lülitada ja alla ingliskeelsed subtiitrid lisada.

"Altered Carbon: Resleeved"

Muigama panevaid, lõbusaid “facepalm” kohti leiab siin filmis ka. Nagu ühele jaapanipärasele animafilmile kombeks, jäävad ka siin naistegelaste seksikad kehakumerused silma. Kuid Gena oma kehakumerustega pole siin paljalt ainult vaatajale silmailu pakkumas, vaid ta kasutab ekraanil oma võlusid vastaste tähelepanu hajutamiseks. Kui aga Gena CTAC lahinguvarustuses ringi jookseb, siis tähelepanelik vaataja märkab ilmselt varem või hiljem, et keegi on tema lahinguvarustusele bikiinid joonistanud. Selliseid väiksemaid esmapilgul märkamata jäävaid pisiasju leiab veel.

Peale filmi vaatamist teatasin Kinoveebi toimetajale: “Kurjam, see oli päris äge asi.” Tegemist on meeldejääva meelelahutusega, kust leiab peaaegu kõike - laheda küberpungi maailma, yakuzad, ninjad, CTAC-i, silmailu, huumorit ja põnevust. Seda oli nauditav vaadata ja ootan juba, et nad teeksid sellele varsti ka järje. Soovitan!