"Nad lasid kuningal ajud välja/tuhanded vaatasid seda kodus ja nägid seda kõike pealt" laulab Dylan loo "Murder Most Foul" alguses.

Aga JFK mõrva kirjeldamine on vaid sissejuhatus kuuekümnendate Ameerikasse ja muusikasse, kirjutab BBC.

Lugu ilmus ootamatult möödunud keskkööl.

Dylan tervitas fänne Twitteri vahendusel ja ütles, et laul on salvestatud juba jupp aega tagasi.

"Tervitused minu fännidele ja jälgijatele, kes on minu tegemistel aastaid silmi peal hoidnud," ütles Pulitzeri ja Nobeli auhinna võitnud Bob Dylan.

"See on veel avaldamata lugu, mille me salvestasime tükk aega tagasi, ja mis teile võiks huvi pakkuda. Olge terved, tähelepanelikud ja olgu Jumal teiega."

Peale Kennedy mõrva viidatakse laulus ka popkultuurile. Äramainimist saavad filmid "Nightmare on Elm Street" ja "The Merchant of Venice", laulud nagu The Beatlesi "I Want To Hold Your Hand" ja isegi Billy Joeli "Only The Good Die Young".

"Murder Most Foul" on 78-aastase muusiku kõige pikem laul. Selle kogupikkuseks on 16 minutit ja 57 sekundit. Uus lugu on natuke pikem kui 1997. aastal avaldatud lugu "Highlands", mis oli ligi 20 sekundit lühem.

Praegu pole teada, kas "Murder Most Foul" on üksikpala või osa suuremast kogumikust. Tegu on tema esimese looga pärast 2012. aasta "Tempesti".