Hommikune ärkaja Reet Linna rääkis, et tema päev algab tervisliku kõndimisega, et end vormis hoida. "Mina ei saa ju sealt ekraanilt praegu veel kuhugi kaduda. Ma tunnen, et minu ülesanne või missioon isegi on inimestele natukenegi seda positiivsust anda," ütles ta Retro FM hommikuprogrammi vahendusel.

"Tunnistan ausalt. Olin eile tööl ja tegime vaheklippe. Ja siis juba oli natuke hirm. Ma ei salga seda. Ma olen kõige vanem saatejuht kõikide ekraanide peale ja ma ei ole tahtnud tunnistada oma vanust, aga nüüd juba peab passi vaatama," lisas "Prillitoosi" saatejuht.

75-aastane Reet Linna leiab, et temavanused inimesed ja vanemad on natuke segaduses ning tunnevad hirmu, ka isegi kõige selle meediast tuleneva infotulva üle, kui tuleb mõelda, mida vaadata ja mida tähele panna.

Saatejuhi vanemad lapsed on eriolukorra ajal maakodudesse või kuhugi eraldatusse läinud. Kõige lähemal elab talle aga tema tütar, kelle kuueaastane käib vahel nende aias mängimas.
"Ma ei saa ju keelata tal mängimas käia, aga ma olen öelnud, et hoiame vahet," ütles ta.

Selle tööl käidud päeva kohta ütles Reet, et see oli selline, millest ei saanud üle ega ümber. Ülejäänud aja on ta kodus passinud, kuid see on ka vaikselt tüütuks muutumas.

Kuigi Reet Linnal on oma eramaja ja suur aed, kus ta saab käia siis, kui tahab, siis oma perekonda ta sinna tervise pärast juurde ei lase. Nad on end selleks ajaks elimineerinud, suheldes Whatsappi ja teiste digivahendite abil.

"Samas on nii nutune, et üks pisike on meil siin kümne kuune ja hakkab käima varsti, aga ma ei näegi seda," kurtis Linna.
Telesaatejuht näeb praeguses olukorras ka positiivset, nt seda, et inimesed on hakanud rohkem liikuma. "Ma loodan, et liikumise harjumus jääb külge."

Teine hea asi on see, et kodud on puhtamas, ja kolmandaks see, et loodus on puhtam. Lennukid ei lenda, merevesi on puhtam ja raha ka enam nii palju ei kuluta.

Töörindel on asjad kenasti ära planeeritud. "Olgugi, et me oleme päevakajaliste uudiste toimetus, siis me oleme teinud lugusid ette," ütles Reet.

"Ma olen teinud 12. aprillini saated ette, aga viimane peaks muidu olema 24. mail."

Reet naljatas ka, et mõned päevad tagasi olid nad saanud peaprodutsendilt kirja, kus öeldi, et kui Reeta ja veel teisi 60+ inimesi majas nähakse, siis pannakse saade kinni.

Aga tööd saab teha ka muul viisil, nt võib kaamera akna alla tulla, et vaheklipid ära salvestada, või aitab tütar Sype'i paigaldada. Lahendusi on mitmeid.