Nüüd on hea heita pilk sellele, missugused karistused ootavad inimesi, kes eriolukorra või karantiinireegleid erinevates maailma nurkades rikuvad.

Esimesena vaatame, kuidas karistati inimesi, kes jälgisid sotsiaalmeedias eksisteerinud väljakutset #coronaviruschallenge. Selle puhul ei olegi teada, kas eesmärgiks oli viirus võimalikult kiiresti saada, seda vältida või see teistele edasi anda. Mis iganes eesmärk, inimesed on selle puhul juba karistada saanud.

26-aastane Cody Lee Pfister postitas sotsmeediasse video, kus ta tõmbab keelega üle poeriiulil olevate hügieenitoodete, eesmärgiga kuulsust koguda.

Videot näinud inimesed võtsid ametivõimudega ühendust ja ta vahistati Warreni maakonnas Missouris asuva politsei poolt. Prokuratuur esitas talle teise astme süüdistuse terroriaktis.

Suure tähelepanuvajadusega noormees, kes jäi varasemalt avalikkusele silma sellega, et lakkus jäätist ja pani selle tagasi riiulisse, võttis ka sellest väljakutsest osa. Twitteris nime Larz kasutav mees otsustas oma intellekti näidata sellega, et läks avalikku tualetti ja lakkus seal WC-potti.

Hiljem "avaldas" ta, et tal on diagnoositud koroonaviirus. Aga siis selgus, et see ei vasta tõele ning Twitter sulges ta konto.

USA osariikides nagu Texas, South Carolina, New Hampshire ja Mississippi
läheb karantiini rikkumine raske kuriteo alla, Wyomingis võid minna aastaks vangi või saada trahvi kuni 10 000 dollarit, kirjutab Insider.

Jordaanias arreteeriti 1657 inimest, keda nüüd võib oodata aastane vanglakaristus, kuna rikkusid 14 päevast karantiinikorda, kirjutab Middle East Eye.

Serbias arreteeriti kolm inimest, kes rikkusid isolatsioonikorraldust. Neile määrati 2-3 aastased vanglakaristused, vahendab rferl.

Araabia Ühendemiraatides vahistati 64 inimest, kes rikkusid koju jäämise korda pärast viirusesse nakatanuga kokkupuutmist, kirjutab Gulf News. Mis karistus neid praegu edasi ootab, on selgumisel.

Al Jazeera teatab, et Argentina valitsus on teada andnud, et kõik indiviidid, kes rikuvad COVID-19 karantiini, võivad selle eest vanglasse sattuda.

Itaalias võib karantiinirikkujaid ees oodata kuni viieaastane vanglakaristus, kirjutab Independent. Enne vangistust võib aga rikkujale määrata trahvi vahemikus 400-3000 eurot.

Itaalia on Euroopa, või isegi ka, maailma koroonaviiruse epitsenter. Seal on surnud tuhandeid inimesi ja veel kümned tuhanded on haiged.

Itaalia linnade linnapead sattusid vaid mõned päevad tagasi suurde meediasse, kui mitmed nendest olid videopöördumistes maruvihased inimeste peale, kes ei suuda reeglitest kinni pidada ja kodus püsida. Campania linnapea lubas aga politsei koos leegiheitjaga saata igale poole, kus veel lõpupidusid tahetakse korraldada.

Hispaanias on arreteeritud üle 100 inimese ning üle 3000 on saanud trahvi, kirjutab Newsweek. Trahvid varieeruvad 658 - 33 000 dollarit.

Norras võib karantiinirikkumise eest saada kuni 2000 dollarit trahvi või 15 päevase vanglakaristuse.

Austraalias võib saada trahvi kuni 33 000 dollarit.

India osariigis Maharashtras ähvardatakse vägivallaga. Kõik, kes isolatsiooni rikuvad, nendele trambitakse vasaku käe peale, et nad korraldusest kinni peaksid.

Mida aeg edasi seda karmimaks võivad karistused järgmiste nädalatega minna.

Püsi kodus.