71-aastane Charles veetis peale diagnoosi saamist seitse päeva kodus isolatsioonis, vahendab BBC.

Nüüd on lossi esindaja kinnitanud, et printsi tervis on korras ning ta jätkab valitsuse kehtestatud piirangute järgimist. "Clarence House kinnitas täna, et peale arstidega vestlemist on Walesi prints nüüd isolatsioonist väljas."

Suurbritannia valitsuse kehtestatud piirangute kohaselt peab haigestunud isik viibima nädala isolatsioonis, kõik temaga elavad isikud aga kaks nädalat. Prints Charles viibis küll seitse päeva isolatsioonis, kuid piirangute tõttu on abikaasa Camilla veel nädala karantiinis.

Hiljuti selgus ka, et kuigi algse informatsiooni kohaselt pidi prints isolatsiooni minema koos abikaasaga, siis lõpuks otsustati ikkagi eraldi karantiinide kasuks. Kuigi Charles ja Camilla mõlemad viibivad maakodus Šotimaal Birkhallis, siis nad teineteisest eraldatud.

Karantiinis viibiv hertsoginna andis oma mõtted edasi Twitteri vahendusel. "See on raske aeg kõigi jaoks, sest meil on palutud jääda koju, sest seal on turvaline. Kuid mõne jaoks on see veelgi raskem, sest kodu pole turvaline koht," kirjutas printsi abikaasa, kes soovib tuua tähelepanu koduvägivalla vastu võitlemisele.

"Kui sina oled sellises situatsioonis või sa kardad kellegi teise pärast, siis ma tahan, et sa teaksid, et sa pole üksi," lisas ta.

Lossi esindajad on ka kinnitanud, et kuninganna nägi prints Charlesi viimati 12. märtsil ning on ise igati terve.

Kahtlustatakse, et prints sai viiruse positiivse diagnoosi saanud Monaco printsilt Albertilt, kellega Charles mõned nädalad tagasi kohtus. Albert viibis Londonis 10. märtsil.

Suurbritannia kuningapere pole ainus, keda koroonaviirus mõjutanu on. Hiljuti teatasid Hispaania kuninglikud, et 86-aastane printsess Maria Teresa ei suutnud haigusele vastu panna ning suri nakkuse tõttu Pariisis.