Soome farmisaate esimeses osas oli pealik juutuuber Jaakko Parkkali ja saatis esimese saate lõpus duellile Anu Saagimi. Reeglid näevad ette, et kahevõitlusele saadetu peab valima endale vastase. Anu Saagim valis vastaseks saate ainukese mustanahalise, juutuuber Vici, kes tuntud ka nimega Seksikäs-Suklaa (Seksikas Šokolaad). Vastased pidid väljalangeja selgitama poomil teineteise vastu võideldes ja üritades vastast heinakotiga tasakaalust välja viia: Anu kukkus poomilt ja kaotas.

Kirju seltskond: kaks tippsuustajat ja kaks missi

Anu Saagim elas eelmisel suvel tehtud võtete ajal teleelu kirjus seltskonnas, kuhu kuuluvad suusalegend Juha Mieto, samuti endine tippsuusataja Jari Isometsä, juutuuber Jaakko Parkkali, räppar ja juutuuber Seksikas Šokolaad, laulja Katja Kätkä, Miss Soome Alina Voronkova, müügijuht ja kuulsa endise mäesuusataja Kalle Palanderi naine Riina-Maija Palander, Miss Soome 2012 ja modell Sara Chafak, Soome naiste jäähokikoondise väravavaht Noora Helena Räty, endine poksija Amin Asikainen ning kolm korda Soome “Suure venna” realitys osalenud ja 2012 Mr. Gay Finland finaalis osalenud Niko Saarinen. Muide, ka Anu Saagim on osalenud Soome tõsielusarjas “Suur vend”.

Anu duellile saatmise põhjus oli ilmselt tema terav keel ja ausad väljaütlemised. Just Parkkalile, kes kohe esimeses saates Anu duellile saatis, ütles ta Iltalehti väitel, et ei sobi rääkida, mida sülg suhu toob, ja ei sobi rääkida ka seda, mida sa tegelikult ei mõtle. Veel ütles Anu Parkkalile, et mees näitleb ja et tema näeb selle läbi.

Pärast niisuguseid sõnu oli loogiline jätk, et Parkkali soovis Anust lahti saada ja saatis ta duellile. Anu ütles, et teesklejaid ja kõigile meeldida püüdjaid oli seal sarjas veel ja ilmselt on peaauhind 30 000 eurot nende jaoks liiga peibutav.

Tõsielusarja reeglid näevad ette, et duellile kutsutud võistleja saab valida, mis alal võimeid mõõdetakse: kas teadmistes, osavuses või jõus. Vici valis viimase ja kukutas Anu poomilt maha.

Paluti alasti ujuma minna

Farmi elutingimused olid üsna algelised ilma igasuguste mugavusteta ja osavõtjatel tuli teha palju füüsilist tööd. Loomulikult polnud neil telefone ega televiisoreid ega veevärki. Pesemine ei toimunud vannitoas, vaid eemal järves. Tuntud inimesed said saatejuht Juuso Mäkilähdelt iga päev ülesandeid, mida ei olnud lihtne täita.

Anu Saagim meenutas Iltalehtile ka seika, kuidas ta üritas hommikuti ja õhtuti ujumas käia ja samal ajal end pesta, aga ta keeldus kaamerate ees alasti ujuma minemast.

Veel meenutas ta seika, et kaamerate ees ei rääkinud keegi seal seksist, aga
kui kaamerad ei töötanud, siis teemad muutusid. Ta meenutas, et ka 70aastane Juha Mieto rääkis muudkui seksist.

Anu ütles ka, et kuigi kokkuvõttes saatekogemus oli tore, ei läheks ta enam reality-saatesse, sest ei suuda 30 päeva keset metsa istuda. Samuti ei tahaks ta enam teha mõttetuid asju, näiteks vedada heina ühest kohast teise ilma kindla eesmärgita. Saagim rääkis, et kui Saaremaa maakodus midagi tehakse, siis ikka korralikult ja põhjalikult.

Anu oli lootnud, et saab saates olla kenasti kuu aega ilma alkoholita, aga kohe, kui võistlejad kohale jõudsid, serveeriti punast veini ja veini jätkus ohtralt kuni lõpuni.

Kui Anu oli saatest välja langenud, sai ta reeglite järgi õiguse nimetada uue sauniku ehk saates farmi pealiku. Anu ütles, et ta soovib lisada pinget ja sellepärast ei nimeta ettesotsa modell Sarat, kes seda sooviks, vaid endise poksija Amin Asikaineni, kes seda ei soovi.

Anu soovitas ka, et saatekaaslased võtaks võistlust veidi pingevabamalt ja lõbusamalt, hoolimata päris suurest auhinnasummast.

Harjunud marju ja seeni sööma

Kuna Anu on Saaremaa maakodus harjunud tegema igasuguseid maatöid, siis niisugust probleemi temal saates ei tekkinud, et mõni töö vastuvõetamatu oli. Teda ei häirinud ka kehvapoole söök, sest ta on harjunud sööma palju rohelist ning metsast marju ja seeni korjama. Anu pani tähele, et päris mitmele käis kasin söök närvidele. Ainus, mis Anut häiris, oli asjaolu, et seal ei saanud korralikult pesta. Seetõttu käis ta salaja järves ujumas. Veel kaebas ta ajalehele selle üle, et suusaäss ja talunik Juha Mieto ajas kõik kell viis hommikul üles. Mille peale Mieto ütles ajalehele Ilta-Sanomat, et korralikus talus ärgataksegi kell 5.

Juha Mieto kui talumees

1970.-80ndate suusakuulsus Juha Mieto rääkis ajalehes, et tema pettus saates selles mõttes, kuna ootas just niisuguseid elutingimusi, milles meie esivanemad sada aastat tagasi elasid, aga kogetu on pigem lapsemäng.

Kohe saate alguses näitas pika halli hebemega talunik Mieto oma kogemusi ja oskusi. Koos Aminiga tegid nad pliidi alla tule ja söötsid loomad ära, enne kui teised ärkasid.

Juha ja Amin läksid ka koos heinaküüni magama, kuna seal olevat mugavam kui toas, kus kärbsed piinavad. Anu Saagim oli Mieto küüni mineku üle rõõmus, kuna meees olevat väga kõvasti norsanud.

Mieto omakorda rääkis, et Amin on rahutu unega. Ühel ööl näinud Amin und, et keegi võõras tuleb küüni sisse, võtnud unesegasena labida ja visanud ukse suunas.

Kogu elu maal elanud Juha Mieto põhjendas varase ärkamise vajadust sellega, et korralikus talus ei saa keegi endale lubada kella kaheksani magamist, nagu saatekaaslased soovisid – selline talu läheks kindlasti pankrotti.

Neljadel olümpiamängudel (1972, 1976, 1980 ja 1984) võistelnud ja sealt viis medalit võitnud ning MMidel neli medalit võitnud Juha Mieto on põllumeeste suguvõsast. Juha vanaisa pidas talu 1893. aastast alates ja isa 1921. aastast alates. Mieto on lapsest saati teinud talutööd ja püüdis õpetada saates ka teisi, aga paljudele see ei meeldinud. Saatesarjas osalev teine suusataja Jari Isometsä on võitnud olümpiamängudel kolm pronksmedalit ja MMidel neli medalit, kuid mitte ühtegi kulda.

Saatesarja teise osa lõpus saatis Amin Asiakinen duellile Mr. Gay Finland finaalis osalenud Niko Saarineni. Niko kutsus oma vastaseks talle kõige ebasümpaatsema Juha Mieto, kes võitis duelli ja jätkab.

2. aprillil näidatud kolmanda saate lõpus langes välja Vici ehk Seksikas Šokolaad, kellele esimeses saates välja langenud Anu Saagim oli ennustanud pikka edu.

Tema saadeti duellile ja ta valis vastaseks Miss Soome Alina Voronkova, kes valis duelli teemaks teadmised ning Vici kaotas.

Vici ütles saate lõpus, et sai saates lähedaseks endise poksija Amin Asikaineniga ja hokiväravavaht Nooraga. Kõige ebasümpaatsem oli talle endine suusakuulsus Jari Isometsä, kes saatiski ta duellile.