Londonist delegeeritud videomänguauhindadelt BAFTA Games võitis Disco Elysium auhinnad parima debüütmängu, muusika ja narratiivi kategooriates.

Veel oli mäng nomineeritud kunstliku saavutuse, mängudisaini, originaalse poeesia ja parima mängu kategooriates.

ZA/UM-i loodud müsteeriumi ülesanne on olla politseinik ja lahendada hotelli taga üles poodud mehe surma saladus. Ent neid ülesandeid on mängus tuhandeid, viise nende lahendamiseks sadu ja viimaks on kõige suurem müsteerium see, kes on mängu minategelane. Vägivallatseja, asotsiaal, hea või halb politseinik, inimestetundja või endassetõmbunu, käpard või osavkäpp? Võimaluste hulk ZA/UM-i rollimängus on hoomamatu ja mängija enda otsustada.

"Pead mängu läbima otsast lõpuni vähemalt kolm korda, et seda päriselt kogeda," kirjeldas mängu Eesti Päevalehe vahendusel Robert Kurvitz.

"Et kõike [selles mängus] näha... ma ei usu, et ükski inimene seda suudaks," lisab ta.

Tegu ei ole esimeste auhindadega, mille mäng võitnud on. Eelmisel aastal Los Angeleses The Game Awardsil võitis Disco Elysium lausa neli auhinda, kirjutab Forte.

Kriitikute poolt taevani kiidetud mäng sai nominatsioonid parima loo, parima rollimängu, parima väikestuudio tehtud mängu ja parima stuudio esikmängu kategooriates ning võitis need kõik. Varasemalt on nii palju auhindu ühel aastal saanud vaid üks mäng, Rockstar Gamesi vesterniseiklus Red Dead Redemption 2, mis nägi ilmavalgust eelmisel aastal.