Saaremaa, millest on saanud koroonaviiruse epitsenter Eestis, velotuuri korraldaja Riho Räim oli eluga pääsemisest pisarateni liigutatud. Otse haiglavoodist "Ringvaatele" intervjuud andes suutis mees vaevu pisaraid tagasi hoida.

"Olin paar päeva kunstlikus koomas, täiesti augus. Aga mul ei olnud raske, olin kindlates kätes, Eesti mõistes parimas haiglas, parimate aparaatide all," rääkis Räim.

"Aga kindlasti oli raske perel, õdedel-vendadel, sõpradel. Neil oli raske. Mul ei olnud," lisas mees.

Riho Räim oli koomas kaks päeva. Nüüd on ta uuesti ärkvel ja paraneb jõudsalt.

"Olen siin päris mitu päeva olnud ja arstidega rääkinud, ega keegi täpselt midagi ei tea. Võib-olla minu kahjuks rääkis see, et liiga tugev organism. Kui oleks olnud tavaline või nõrgem inimene, kui ma poleks näiteks diivani pealt püsti tõusnud, et vetsu minna, oleks juba esimene kell löönud ja oleks asi edasi liikunud," arutles ta.

"Iga päevaga läheb paremaks. Olen praegu üksinda tavapalatis. Kõige tähtsam on see, et tundub, et ükskõik, mida see asi võis kahjustada, siis vähemalt mu naljasoont see ei kahjustanud, 1. aprillil viskasime sõpradega nalja," lisas Räim.

"Proovid on praegu kõik korras, lihtsalt otsime lahendusi, kuidas kõige ökonoomsemalt saarele tagasi saada. Pean veel kaks nädalat olema karantiinis," lisas Räim.

Vaatamata täbarale olukorrale tahtis velotuuri korraldaja intervjuud anda, et viirusega kaasas käivaid müüte natuke leevendada.

"Ma arvan, et ta on samasugune haigus nagu paljud teised, lihtsalt me teame temast natuke vähem. Mõnest läheb see lihtsamini ja mõnest raskemini üle. Aga üks on kindel – inimesed ei tohi kaotada valvsust. Ja ma väga loodan, et üksteisest hoolitakse rohkem. Et ei juhtuks seda, et keegi on üleolev. On vaja hoolivust ja valvsuse mittekaotamist. Ta on kaval haigus," ütles Riho Räim.