Näitleja Jan Uuspõld naljatas, et ärkas täna hommikul kell viis, kuna ta ei saanud närvipingest Star FMile raadiointervjuud andes magada.

"Mul pole ammu avalikke esinemisi olnud," ütles Uuspõld.

Tõestuseks, et mees tõesti nii vara ärkas, oli tema Instagram postitus, kus ta 5:41 tegi ahju tuld. Näitleja ütles, et hommikul vara ahju ees istumine oli väga mõnus ja meenutas talle vanaema.

Karantiinis olles on umbes miljon tegevust, mida saab teha, et igav ei hakkaks. Jan Uuspõld hakkas lego kokku panema ning valis kokkupanemiseks auto. Ta on sellega jõudnud praegu nii kaugele, et autol on rattad alla ja šassii koos.

"Seda ma panin üks nädal aega kokku," ütles Uuspõld. "Nüüd ma panen sellele kere ümber ja sellele tuleb siis ka Rover Defenderi välimus. Praegu on see "Mad Maxi" sõiduriist."

Juba enne koroonat käis Jan Uuspõld väga harva poes. Kui sinna mindi, siis osteti hästi palju kaupa. Ka näitleja ise ütleb, et selles mõttes on tema jaoks väga vähe muutunud.

"Praegu käin isegi tihedamini poes. Ma olen kriisi ajal kaks korda käinud kuu ajaga," naeris Uuspõld.

Kui enamasti on Uuspõld kodus karantiinis ja kondab seal ringi, siis eile võttis ta pikema teekonna ette ning käis karulauku korjamas. Seda selleks, et kevadine vitamiinipauk kätte saada.

Nii mitmedki ametid on tavalised kontorid turvalisuse huvides hüljanud ning inimesed on hakanud kodus töötama. Jan Uuspõld on üks nendest, kes saab kodukontoris näitlejana tööd teha küll, tehes reklaame.

"Ma tegin nii, et ma leidsin keldrist kolmnurk redeli, sellele tõmbasin teki peale ja seal all loen," kirjeldas mees oma kodukontorit. Tal on kodus ka mikser-pult, millega ta saab salvestist töödelda.

Jan Uuspõllul tegevus ikka jagub. Ta sai hiljuti endale uue lugemisprojekti, lugedes sisse audioraamatu. Tegu on esimese korraga, mil ta seda kodus ise ette loeb. Tal ei ole abiks režissööri, kes teda juhendab ja õpetab, kui midagi valesti läheb.

Oma elu puudujääkidest rääkides ütles, et elu on veel siiamaani ilus.

"Natuke imelik hakkab tunduma see, et kui tahad kedagi külla kutsuda või tekib spontaanne mõte, et läheks külla sellele ja tollele sõbrale, aga siis tuleb meelde, et ma ei saagi minna. Ja siis on aia taga rääkimine," ütles Uuspõld.

"See ongi imelik, kui sul on poja ja lapsed. Kui tal tuleb sünnipäev ja ta elab teises linnas. Kuidas sa siis teed," mõtiskles Uuspõld.

Kuna Uuspõllul on ka oma aed, siis on mõeldav, et ta alustab uue põlluga, kuhu saab külvata roosilehti.